En fördmiddagstur på stan

Att jag är morgonpigg är inget nytt.. 09,45 tog jag med mig allt papper under diskhon och gick till pappersinsamlingen, sen hälsade jag på Selina på Turistbyrån, kollade runt lite på stan och slutligen gick jag till biblioteket.

När jag kom hem igen mötte jag på en granne som sa att hon så gärna är hundvakt åt oss när vi behöver! Toppen! Så nu har vi två grannar som gärna ställer upp när vi behöver. Perfekt! (Om vi nu bestämmer oss för en hund, men man måste ju planera sånt här innan utifall).

Nu ska jag skriva lite mer på min psykologi sen ska jag göra mig lite lunch.. Har idétorka.. Kanske kassler, grönsaker och äggröra. Ja det får det bli. Sen lite blåbär, hallon och jordgubbar till efterätt!


Godmorgon

Hej på er! Hoppas ni har sovit gott, jag har sovit riktigt bra. Det är härligt att vakna när man ser solen sippra genom persiennerna, man blir mycket piggare och vad man ska göra under dagen rusar genom huvudet. Sötnosen Cassano ligger här och morgonmyser med mig, han är så mysig på morgonrna. Man får inte ta bort uppmärksamheten från honom en sekund ens för då blir han ledsen :)

Idag tänkte jag (notera gå!) till stan och lämna tillbaka en bok på biblioteket och kolla lite på stan. Måste även skriva lite mer på psykologin.. (känns surt). Sen skulle jag behöva polisanmäla min stulna cykel men smurtohuvudet har väl tappat bort garantin... Så kommer väl inte få tillbaka något på försäkringen. Så typisk mig att inte hålla reda på viktiga papper! Skärpning på den fronten!

Ha en bra dag :)

Ännu en onsdagstår..

Jag kan inte förstå varför jag varje onsdag vid ungefär 20,50 gråter som en galning. Det börjar bli lite utav en tradition..

Jag har gått runt och muttrat hela dagen över min stulna cykel. Jag har även pluggat lite (jag hade dock sjukt svårt att koncentrera mig). Jag skickade in min praktikrapport som jag blev riktigt missnöjd med och skrev lite psykologi.  Kan det inte bli 5 juni snart?!

Vi har också varit i Säter och bytt vinterdäcken till sommardäck (glöm inte det!). Sen har jag umgåtts med min kära familj :) Jag och Andreas har funderat på hundköp i flera månader.. Nu har vi hittat en sötnos som vi ska kolla på på lördag i Köping. Vi har tillsammans med mamma setat idag och disskuterat tid och pengar och det har gått riktigt bra! Så vi får se till sommaren..

Nu ska jag hoppa ner bredvid Andreas i sängen. Behöver lite tröst efter det extremt sorliga Grey's-avsnittet!
Godnatt.

Cykeltjuv!

Jag är så arg, så jäkla arg! Min vackra cykel har blivit stulen! Den var låst som vanligt och stod bland alla andra ca 10-15 cyklar. Jag cyklade till träningen igår och kom hem vid 20,30 så mellan det och imorse har någon idiot tagit min cykel!! Att folk inte kan hålla sig till sina egna saker. Jag är så arg! Jag har gått runt hela mitt bostadsområde och kollat överallt, för den kunde ju ha legat någonstans, men nej det gjorde den inte! Min kära cykel som jag fick av mamma och Pål i körkortspresent!!

Utslagen i soffan

Att träna kan vara så roligt ibland! Idag testade jag på Bodypump för första gången och det kändes bra! Stepen gick också jättebra. Jag börjar lära mig stegen och kan kombinera med brädan. Så idag var det skitdrygt, när man kan koncentrar sig mer på att ta i än vilken fot man ska ta först. Svetten bara rann, det är härligt det!

Nu ligger jag utslagen i soffan och kollar på CSI, Andreas ligger bredvid mig och snarkar! Vi har precis ätit skinkschnitzel, gräddsås och klyftpotatis. Det var supergott!

Godnatt!

Ny vecka (Kortvecka!)

Ny vecka, nya tag. Det gillar jag. Speciellt när skolveckan bara är tre dagar. Då kan man ta i lite extra och åstakomma med mer än vanligt. Nu sitter jag och skriver på mitt miljöpolitikarbete (som ska in idag). Är typ klar, så det är skönt. Det bästa jag vet är när man kan ta upp kalendern och stryka ett skolarbete från den långa listan.

Idag ska jag och Isabel träna step och pump. Det ska bli skönt att träna, blev inget som jag planerat i fredags på grund av grillningen så det blev långvila över helgen. Så idag ska vi bli starka :)

Nu kurrar det i magen så vi ska nog ta oss upp mot matsalen och få i oss lite mat! Ha en bra dag!


En bra dag trots ångest

Jag blir tokig på mig själv när jag ska sjuta upp allt till sista sekund! Jag är fortfarande inte klar med mitt arbete som ska in imorgon och jag har haft i princip hela dagen på mig (om jag velat). Jag har gått och haft ångest hela dagen, fast ändå har jag haft en mycket bra dag! Jag träffade Selina och Johanna innan matchen, vi satte oss på Sibylla och åt korv och godis! Sen kollade vi på Lfk's seriepremiär mot Malung. De vann med 3-0, min älskling är så duktig :)

Ikväll har vi ätit tacos och haft besök av Johanna och Jimmy! De har precis åkt och nu ligger jag i sängen och ska snart släcka. Jag har skol-ångest. Plugg-ångest. Sluta-skolan-ångest. Plugg-ångest. Göra-efter-skolan-ångest. Godnatt!


Tycker humlor om att sola?

Imorse var jag och solade på det nya stället "Harmoni&hälsa". Det var jättebra, solade bara 15 minuter men fick ändå färg! (Jag vill börja lugnt). Men vet ni vad! Haha, jag skulle dött av skratt om jag såg mig själv!Jag tyckte fläktarna lät något så otroligt högt och jag förstod inte hur i h-vete man fick av dem! Så de fick vara på. Men när jag nästan solat klart började det brusa och greja och jag tänkte att fläktarna hade fått spratt, så jag vände mig om och precis bredvid mitt huvud flyger en skitstor humla! Jag får panik, skriker och slår huvudet i "solarietaket" och rusar ur solariet! Sen står jag och försöker få ut humlan (samtidigt som minuterna tickar) men den vill inte! Den var alldeles lam och kunde knappt flyga, kanske fått solsting??


Söndag

Hej! Igår hade jag en helt underbar dag! Framför allt på eftermiddagen och kvällen med vännerna! Vi grillade och såg på film! Supermysigt.

Nu har vi precis vaknat och jag måste börja plugga. Det är ett arbete som ska vara inne senast imorgon, och jag har inte ens börjat (!) Det var meningen att jag skulle börja igår men det var ju omöjligt att plugga i det fina vädret. Andreas har match idag också och det går inte att missa. Sen ska jag äta lunch med Johanna på stan så tiden som blir över till att plugga är minimal.

Bilder från igår:








 

Solat hela förmiddagen

Hej! Igår hade jag en jättetrevlig kväll med några från klassen! Vi grillade, spelade fotboll och såg på film, supermysigt!

Imorse tog jag och Andreas oss en långpromenad. Det var helt underbart, klockan var bara 8,30 men ändå så varmt! Vi gick i ungefär 1,5 timme och bara njöt. Sen gjorde vi oss en brakarfrukost. Jag kom precis in, har legat ute i solen sen 11. Är det april eller är det juli??

Snart ska vi åka och handla lite grillsaker. Blir grillning ikväll igen för min del. Fast idag med Andreas, Jimmy, Johanna, Selina och Ida :)

Grilla

Hej! Vilken underbar dag! Jag älskar våren, särskilt när det börjar bli så varmt som det är nu. Nu ligger jag i soffan och har ångest över att jag inte pluggar. Jag hoppade också över träningen (!) för Sandra ska snart komma och hämta mig så ska vi åka till Micke där klassen befinner sig. Vi ska först in och handla lite grillsaker. Undra vad jag ska grilla.. Det ska blir så gott. Första grillningen i år :)
 

Varm fredag

Hej! Äntligen helg! Jag har en lektion kvar sen börjar den efterlängtade helgen! Jag känner mig stolt att jag klarat av hela veckan eftersom jag varit ledig i tre!! :) Idag blev jag och Isabel klara med vårt projektarbete! Ni kan inte förstå hur skönt det är! Jag har även skrivit klart min projektrapport till stor del! Har pyttelite kvar.

Vilket härligt väder det är! Det kommer ju vara sommarvärme hela helgen! Man blir så grillsugen när det är fint väder. Men klassen ska grilla ikväll tror jag, jag ska träna sen får vi se om jag hinner med och grilla.

Lampan i vårt badrum har gått sönder.. I förrgår.. Varken jag eller Andreas har orkat tagit tag i att byta den. Kan man bli latare?? Igår stod jag och duschade i ett kolsvart badrum! Lite mysigt ändå :)

Nu ska jag ta med mig lite plugg ut i solen.

Hungrig..

Jag sitter och lyssnar på när man mage kurrar i takt! Jag är jättehungrig men kan inte äta nu, ska träna om en timme! Då kommer jag få världshåll! Så jag får stå ut någon timme till :)

Jag och Andreas har nyss städat som galningar! Fast vi har ändå bara kommit halvägs. Det ser ut som ett bombnedslag sen vi tapetserade! Men det börjar bli till sin ordning nu, snart i alla fall!

Idag i skolan var vi helt i exstas! Vi har under hela dagen disskuterat balen och studenten! När vi var inne på balen kunde vi inte hålla oss så nu vet alla vilken färg jag ska ha på klänningen och jag vet vad alla andra har för färg! Det ska bli så kul att se alla. Vi kommer vara så fina! 43 dagar kvar till studenten..


En bra dag

Grey's är så sjukt bra! Jag tror inte jag ser ett enda program utan att fälla en tår!

Idag har jag haft en mycket bra dag! Dagen började med en bra skoldag, den gick fort och var inte ett dugg jobbig! Jag åkte hem och fick en otroligt bra nyhet, sen har jag varit i Borlänge och lagat bilen och sytt upp min balklänning! Jag behövde verkligen en sådan här dag!

Nu tänker jag hoppa i säng. Godnatt med er!

Ni kan inte förstå vad jag har fått..

Jo, jobb (sommarjobb) på Handelsbanken! Jag var på intervju igår och blev tilldelad jobbet idag. Jag fick även 15 kr mer i timmen än vad som sas från början. Så jag är riktigt nöjd. Och jag är riktigt glad!! :)

Nu sitter jag och väntar på Andreas så jag kan få tala om de goda nyheterna för honom! Sen ska vi åka till Borlänge. Vi ska fixa bilen hos Pål och så ska jag testa min balklänning igen tillsammans med mina skor och väska som jag bestämmt mig för! (Jag längtar såå till balen!!)

Tisdag

Hej! Hoppas ni har haft en bra dag! Jag har haft en toppendag! Var först ute i skogen med klassen och gjorde lite praktiska prov! Sen har jag varit en sväng på stan, köpte bland annat fint och hållbart papper som jag och Isabel ska skriva ut vårt projektarbete på (en folder om Ekologiprogrammet). Nu ligger jag död i soffan efter en lång och varm dusch. Jag körde dubbla pass idag på träningen, så det blev 120 minuter vilket jag inte är van vid! Känner redan hur träningsvärken börjar sippra fram. Men det är kul! :)

Sovrummet blev riktigt snyggt nu när det blev klart! Fattas bara att sätta upp fönsterlamporna och tavlorna ovanför sängen sen är det klart! Jag är riktigt nöjd! (Jag lägger ut bilder sen när det är helt klart).

Nu ska jag se klart fotbollen sen krypa till kojs! Godnatt

Virrpanna!

Nu har jag precis ätit hemmagjord pyttipanna gjord av Andreas (supergott) och ska snart hoppa in i duschen. Jag var på step och core idag. Skulle jag filmat mig på stepen tror jag att jag skulle dött av skratt! Jag yrade runt som en yr höna och hängde inte alls med! Det var inte lätt inte! Annat vet jag aerobicen, den är lätt och bra :) Men jag har bokat upp mig på några fler pass av stepen framöver så nu ska jag sjutton lära mig det där! Det är ju sjukt bra träning!

Imorgon ska vi vara i skogen med skolan! Det är skönt och kul därute! Mycket bättre än en vanlig skoldag i skolan. Så nu har jag gjort mig en laxsallad som jag tänkte ta med till lunch!

Första skoldagen på tre veckor

Hej! Imorse när jag vaknade var jag förvårnandsvärt pigg! Eftersom det var första dagen på tre veckor jag satte klockan på ringning för att stiga upp och gå till skolan! Skolan var väl sisådär! Känns ju inte sådär jättebra att komma tillbaka men däremot känns det riktigt bra att vi åker till Öland om 14 dagar!

Nu sitter jag och trugar fram ord till min psykologilogg! Jag har skrivit tre rader i word på en halvtimme! Jag kan inte påstå att det varken är roligt eller lätt! Men däremot fick jag nyss reda på mitt betyg på ekologiprovet jag gjorde innan min ledighet och det gick jättebra! Så det gör mig glad så fort jag tänker på det (det var ett viktigt prov inför slutbetyget)! Sen har jag en dag att se fram emot imorgon med!!

Jag var nyss till föreningen för min lägenhet och fick en bekräftning att jag bokat vår uteplats och gräsmatta till min studentmiddag! Jag bokade även en lokal om det mot förmodan skulle vara dåligt väder. Det är så nära, så sjukt nära! 46 hela dagar kvar ( - Öland, lediga dagar och helgdagar!).

Snart ska jag på med träningskläderna och åka ut till tennishallen och köra ett steppass och ett corepass!

Söndag

Imorse var jag ute och gick en vända med Selina, det var skönt men iskallt när det blåste. Ibland höll vi på att blåsa bort! Men när det blev vindstilla blev det helt underbart skönt! När vi gick kom vi in på att vi åt pannkakor på stan igårkväll och jag kom ihåg att de var sjukt goda! Så jag var tvungen att gå hem och laga pannkakor till lunch! Jag kom på världens bästa steka-pannkaka-idé! Jag tog en stol och satte datorn på bänken framför mig och såg på ett Robinsonavsnitt som vi missade igår och behövde inte anstränga mig så där värstans mycket för att vända på pannkakorna. Smart! :)

Imorse tänkte vi måla hela sovrummsväggarna för att det skulle bli vitare till underlag till vi ska tapetsera. Men vi insåg att det gick fortare och var lättare att bara riva bort all gammal tapet! Det gick på strax under en timme att få allt gjort! Så imorgon kommer Andreas pappa hit och tapetserar åt oss. Det kommer bli jättebra!

Så här vackert har vi i lägenheten just nu..

Godmorgon soliga söndag

Hej! Hoppas ni haft en bra helg! Igår var jag, Andreas och Selina hos Jimmy och Johanna. Det var jättetrevligt! Men tyvärr så föll jag för grupptrycket att gå in på Solo vilket var typ skittråkigt! Så jag och Andreas tog oss en bit mat och vandrade hem.

Nu sitter jag och funderar hur jag ska lägga upp dagen.. Det är redan 20 grader varmt (där solen ligger på) och det är knallblå himel! Självklart vill man vara ute när det är sånt här toppenväder! Men vi måste börja göra förarbetet till tapetseringen idag.. Sen har jag lite plugg jag måste röja undan.. Så om det blir någon solning för mig idag är ytterst tveksamt.

Nu ska jag göra mig frukost.

Lördag

Hej! Nu är jag mätt som en plätt! Har precis ätit köttfärssås och spagetti, det blev en sen lunch. Var nyss i Blötberget och kollade på Andreas match, de vann med 4-1! Var där med Johanna, vi bestämde oss för att träffas ikväll. Det ska bli trevligt! Nu tänkte jag gå till affären och köpa hårspray, för det är totalslut! Ha en bra lördagkväll!

Godmorgon

Hej på er! Vilken härlig lördag det ser ut att bli! Det blev en lugn kväll igår med en sallad från Fontana och Talang med älsklingen, sen kollade vi på Million dollar baby, vilken sorglig film!!

Nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig. Sen tänkte jag följa med till Blötberget och kolla på LFK´s match kl 14,00. För kvällen har jag inga planer än.. Men det brukar alltid dyka upp något i sista stund.

Ha en bra lördag!

Storstädat!

Puh, äntligen klar! Jag har totalstädat hela lägenheten och nu är den superfin! Det tar på krafterna att städa, särskilt när man är dunderförkyld! Det har i nuläget gått åt två paket näsdukar! Kanske hamnar runt fem paket vid dagens slut??

Nu ska jag ta mig ner på stan. Ska hämta Andreas, vi ska hämta våra tapeter vi beställt som vi förmodligen ska sätta upp i helgen eller någon dag nästa vecka, sen ska vi till Grängesberg och hämta Cassano, han har varit på "semester" hos Andreas mormor och morfar :) Sen ska jag slutligen träffa Selina!

Fredag

Godmorgon på er! Det har varit så sjukt varmt inatt! Antingen för att min hemska förkylning fortfarande sitter i, annars har vi en bastu till sovrum. Undra hur det då blir i sommar när solen kommer sippra in genom persiennerna!?

Idag ska det i alla fall inte bli en dag i sängen för mig! Jag ska börja med att kliva upp och duscha, äta en god frukost (älskar frukost!) och göra mig iordning! Jag ska fika med Selina och göra lite ärenden på stan!

Ha en toppendag!

En dag i sängen

Jag har tillbringat precis hela dagen i sängen med näsdukar, nässpray, treo och en bok! Självklart har jag sovit lite också! Jag mår inte alls bra! Trots det ska jag och träna snart! Kan inte låta bli, det är ju så roligt!


1 år med frihet

Godmorgon! Igår när jag gick och la mig mådde jag inte alls bra, förskyld och tung i huvudet. Nu när jag vaknade mådde jag heller inte bra.. Typiskt. Får gå till köket och koka ihop något super mot föskyldning, en piggelindricka kanske?

Idag har jag haft körkort i ett år (ja faktiskt nu kl 09,00 prick)! Det känns verkligen inte som det, jag kommer ihåg allt i detalj från övningskörningstiden, det känns som det var igår! Men det är i alla fall det bästa jag gjort i hela mitt liv när jag tog det! Det är sån frihet att ha körkort och kunna ta sig vart man vill när man vill. Lycka!

Nu ska jag plugga tänkte jag. Skulle gjort det igår men kom på tusen andra saker jag skulle göra så det blev inte av. Ha en bra dag!


Hemma och redo för Grey's

Hej! Nu har vi varit på kalas i Säter, Jonathan sötnosen fyllde 3år i måndags! Jag och Andreas köpte byggsaker och en bygghjäjm till honom, han blev jätteglad och han blev jättesöt i hjälmen! Tyvärr blev det lite för mycket fika så nu bråkar magen med mig.

Trots min bråkande mage har jag laddat upp med naturgodis i soffan och ska se Grey's, det verkar ju så sjukt spännande på reklamen!!




Kalas i Säter

Det blev inge löpning på gymmet, jag tog mig en promenad på löparbandet istället! Jag kände mig så otroligt seg. Sen satte jag mig ner och strechade en lång stung! Det var skönt! Jag har hunnit med att solat också, det var hur skönt som helst! Nu har jag precis ätit lunch, en tonfisk- och avokadosallad! Att jag inte har kommit på tonfisk tidigare, det är ju supergott!!

Nu ska jag göra mig iordning och åka ner på stan. Min käre lillebror, Jonathan, fyller år så jag ska handla lite presenter åt honom! Sen ska jag hämta upp Andreas så bär vi av till Säter på kalas.


Godmorgon

Jag saknar det härliga vårvädret.. Det är inte alls lika motiverande att kliva upp en ledig dag när vädret är lika surt som en citron! Men jag har klivit upp i alla fall. Jag ska göra mig en ordentlig frukost sen kila ner till gymmet! Jag måste springa ur mig sen igår, jag känner mig stel som en pinne. Sen tänkte jag sola en sväng. Får man inte sol utifrån måste man leta sig innåt..!

Idag är sista dagen att söka högskola.. Igår letade jag runt i ren panik efter kurser som kan ge mig förberedande kunskaper för polishögskolan. Jag har nu sökt: psykoligi, kriminologi, sociologi och juridik. Sen har jag ju även sökt juristlinjen på olika orter men det är något som jag under tiden har kommit på att det är prio två. Polis är något jag alltid velat bli och under min praktikvecka fick jag ännu mer positiva känslor för det. Så det ska jag satsa på till 200%!

Nu ropar magen på mat! Ha en bra dag! 

Kväller

Hej! Ännu ett träningspass avklarat, vilket känns i varje liten ynka muskel! Jag är helt döslut! Idag köpte jag ett 3-månaderskort och vi tänkte, vad har vi gett oss in på?? Haha!

Nu sitter jag, Andreas och Jesper och kollar på fotboll. Vi har precis ätit en sallad och nu sitter jag och tuggar i mig naturgodis! Mums!

Studentmössa

Idag fick jag hem en avi i postlådan, från ABC-gruppen stod det. Jag sprang och hämtade ut paketet och genomskådade min studentmössa! Den var visserligen för stor (!) men jag ska ha löshår på studenten, det fyller ut mössan lite så den blir nog perfekt med det i! Nu är det nära!

Andreas har inge jobb idag så vi har haft en mysdag tillsammans! Vi började med att göra en god frukost tillsammans, sen åkte vi ner på stan och bestämde oss för ett par tapeter (vita) till sovrummet. Vi var tvungna att beställa hem dem så vi får vänta på dem. Sen tog vi en runda på stan, jag handlade en svart kjol på Åhléns, sen åt vi lunch på Engel! Nu har jag precis gjort klart en psykoligiuppgift och en musikuppgift som jag skickat in (lite för sent, men bättre det än aldrig!).

Ikväll blir det träning i tennishallen med Isabel och Terese! Helt underbart att känna att man längtar efter att få träna för det är så kul! Idag ska jag köpa ett 3-månaderskort, så nu blir det full fart framöver!


Måndag

Hej! Min dag idag har varit bra! Jag var med till Avesta och kollade på Andreas match. Jag trodde på ännu en härlig vårdag men ack vad fel jag hade! Jag frös närmare bestämt ihjäl under matchen! Så när vi kom hem bäddade jag ner mig i soffan med duntofflor och filt och kollade på film. Sen tänkte jag och Selina träna så vi möttes utanför sporthallen. Men det blev inte så mycket träning för oss. Det var stängt! Typiskt! Så jag åkte hem och lagade mat med Andreas istället. Nu kollar vi på "Skicka vidare" på 9an! Jag har sett den förut och den är jättebra! Till har jag en jättegod fruktsallad med:
- jordgubbar
- blåbär
- melon
- äpple
- kiwi
- hallon
- banan
Nu ska jag se vidare på filmen! Godnatt!


Söndag

Ännu en söndag som jag inte behöver känna ångest för att en ny dryg skolvecka är på ingång! Det är påsklov hela nästa vecka och Andreas är ledig mån-tis! Vi har lagt upp lite småplaner vad vi ska hitta på de dagarna, bland annat köpa tapeter och baka bröd :)

Innan vi åkte hem från Säter tog jag, Andreas, mamma och Jonathan en promenad till skogen och satte oss på en sten och åt riskakor och lekte med hundarna! Jonathan ville promt det! Det var jätteskönt i eftermiddagssolen och det var inte ett dugg kallt!

Nu har jag precis varit i tennishallen och tränat! Skönt att träna en söndag när man har ätit minst 1.5kg godis och massor av påskmat under helgen! Men imorgon är det måndag och på måndagar brukar jag göra en nystart :)


Påskfirande i Säter

Hej! Gårdagen var helt underbar! Sådant härligt vårväder! Jag låg ute på altan hela dagen och solade och läste "Män som hatar kvinnor" samtidigt som jag åt 1kg godis (det är säkert!). Sen lagade vi våfflor med grädde och såg på Robinsson på kvällen! Det var egentligen meningen att jag skulle åka tillbaka till Ludvika och gå ut med tjejerna men det krånglade lite med skjuts och bil. Så jag blev kvar men det gjorde inget. Det är skönt att bara vara hemma och ta det lugnt!

Idag är det ännu en härlig vårdag och jag ligger på altan i bara bikiniöverdel och solar för fullt! Det känns som en het sommardag! Men jag kommer säkerligen råka ut för en förkyldning i veckan, då man alltid klär av sig för tidigt på våren!

Ikväll ska jag och träna i tennishallen! Är det inte underbart när man kan säga att man längtar efter att få träna för det är så roligt?!

Gårdagen = träningsvärk!

Hej! Nu sitter jag i soffan hos mamma och vilar efter påskmaten! Det var gott! Imorse när jag vaknade trodde jag inte det var sant, jag kunde inte röra en fena! Jag hade (har) sån träningsvärk att jag känner mig som en stel pinne. Jag har nog ont i varenda muskel i hela kroppen! Så dagen igår gav nog resultat i alla fall :)

Nu ska jag skriva klart en musikuppgift och skicka in den! Den måste in senast idag och jag har mycket kvar! Så nu får det gå i speedfart!

En aktiv dag

Idag var sista dagen på praktiken på Polisen! Det tycker jag är tråkigt, det har verkligen varit en jätterolig och givande vecka! Idag hade vi på morgonen självskydd, då vi lärde oss några polisgrepp och tekniker som är bra att kunna som självförsvar, sen hade vi simträning, eller simtest kan man kalla det. Och det kan jag tala om, var det drygaste jag någonsin gjort! Vi skulle med en tung, stor polisdräkt simma två längder, hämta en docka på botten, simma ryggsim med dockan en längd, livrädda en person med livboj, simma en längd och dyka ner på botten och byta plats på två ringar sen upp och hämta en ny person som man ska livrädda en läng sen dra upp sig själv och personen sen var det slut! Allt i full fart! Och efter det var jag med slut kan jag säga! Det var faktiskt bara tre av sju som klarade av att genomföra testet! Så jag är otroligt stolt över mig själv att jag klarade det!

Efter jag slutat blev det en fika med Selina och Johanna på BK´s! Det var mycket trevlig :) Sen åkte jag vidare och hämtade Terese, vi ska ta upp träningen i tennishallen (aerboics och sådant) och det var jättekul! Och jättedrygt! Vi körde först aerobics 60min sen core 30min! Så jag är helt slut i kroppen nu! Ligger helt död i soffan och äter påskgodis och kollar på "Hjälp, jag är med i en japans TV-show", haha vilket idioti!!

Räkna ut ditt snittpoäng

Jag vet att det är många som undrar vart man kan räkna ut sitt snittbetyg så jag tänkte ge er ett tips där ni kan räkna ut. Ni väljer fliken "Räkna ut betyg" och sen "Gemensamma kurser" på välj program. Sen är det bara att skriva in dina kurser, poäng och ditt betyg i kursen! (Det är ju kurser som inte är avslutade ännu men där får ni skriva i vad ni tror ni kommer få) Det är alltid bra att veta nu när det dags att söka högskola (1 vecka kvar att söka)!

Imorgon är sista dagen på praktiken, lite tråkigt. Men det är ju lov sen så det är ju skönt! Ska åka till Säter över helgen och mysa med småsyskonen och mamma. Pål och de större syskonen kommer vara i Norge. Jag såg att det skulle bli toppenväder i helgen igen så då blir det att sooola! Jo, imorgon ska vi simmträna och göra simtester på praktiken. Vi ska då ha polisuniformer på oss och simma, hämta upp en docka på 3,8meters djup och simma tillbaka med den!

Nu ska jag sova! Godnatt!

Onsdag

Dagen idag på praktiken har varit bra! Det är intressant att få höra om de olika inriktningarna man kan arbeta med som polis. Vi fick även lyssna på två som kom från socialtjänsten, jag trodde det var inställt så blev positivt överraskad när de dök upp. Då pratade vi mycket om droger och ungdomar, mycket intressant! Det är nog ett intressant yrke! När vi slutade stanande jag kvar och fick tillfället att sitta i ett rum och prata med en som varit polis i 29år!

Nu sitter jag och pluggar vilket går i snigelfart.. Jag kommer hela tiden på andra saker jag behöver göra och gör det istället! Kanske ska ta en paus.. Jag ska nog försöka få med Andreas till gymmet.

Godmorgon!

Idag känner jag mig lite nere. Beror det på vädret kanske? Men jag känner också att jag har många bollar i luften, det är så mycket som behövs göras som jag bara skjuter framför mig. Idag måste jag verkligen ta tag i det! Sen tycker jag det är dystert väder ute som smittar av sig. Men tur att jag fortfarande är på min praktik så jag blir glad :) Vi fick sovmorgon till tio idag så jag ska gå och göra mig en frukost snart sen kila iväg.

Ha en bra dag!

Fika på stan och en långpromenad

Idag har jag fikat med några från klassen på Engel, jag tog en morotskaka, mums! Sen gick vi runt på stan då de var desperata att hitta kläder och accosearer till 80´talsfesten på torsdag! Jag ska inte gå, är inge sugen och har verkligen inget att ha på mig!

Jag har även varit ute och gått en långpromenad med Selina och Johanna! Det var riktigt trevligt! Motion och umgås med trevligt sällskap i ett, kan det bli bättre?

Nu ligger jag i soffan och kollar på fotboll trots att jag vill se House! Men Andreas ska promt se det här så självklart ska han få det!! :) Imorgon är det sovmorgon till 10! Då får jag soooova!

Falun

Hej! Idag har vi med praktiken varit i Falun, i tingsrätten hela förmiddagen. Det var väldigt intressant! Jag blir nästan alldeles lyrisk av att vara med på förhandlingarna!

Nu har jag precis ätit lunch, kassler- och rislåda, och ska börja plugga. Ska skriva klart en liten grej till ett arbete imorgon. Sen ska jag möta upp några från klassen och fika kl 3!

När du får oväntat besök..

Jag var nyss på gymmet och utförde ett träningspass! Uh! Det var drygt! När jag stod på löparbandet ringde mamma och sa att hon tänkte släppa av tre små barn hos mig om en liten stund! Självklart sa jag :) Alltid lika trevligt! Jag cyklade hem och där var Tilde, Linnea och Jonathan! Mamma och Pål skulle kolla på en bil i Grängesberg. Vi gick och köpte 0,8kg godis (!) och kollade på Madagaskar 2. Nu har de åkt hem och jag och Andreas har precis ätit en jättegod sallad med kassler och avokado! Jag tänkte lägga mig tidigt idag, typ nu, och läsa lite. Blir en ganska tidig morgon imorgon, ska vara vid polisen 07,30 för vi ska åka till Falun till tingsrätten! Kul :)

Godnatt


Första dagen på praktiken

Hej på er! Nu har jag precis lagat lunch, lax med wookgrönsaker och keso!
 
Jag har varit på min första praktikdag idag och det har börjat bra! Jag ska bli polis, det säger jag bara! Vi fick gå genom hela polishuset och kolla på de olika avdelningarna, jobba med lite uppgifter som vi har användning av imorgon när vi ska åka till tingsrätten och vara med på några förhandlingar! Sen fick vi göra det jag absolut ville göra mest av allt! Skjuta! Det var mycket mer krafter och ljud än vad jag trott! Men jag träffade bra, där man skulle. Så jag hade en liten dold talang!

Nu ska jag ta mig ut i solen och läsa vidare i "Män som hatar kvinnor".

Godnatt!

Hej! Det har varit en lugn och skön dag idag. Efter vi kom hem från stan vilade vi i någon timme (jag började läsa min nya bok). Sen åkte vi hem till Selina och Magnus, där lagade jag och Selina mat! Vi gjorde tacotallrik, det blev jättegott! Sen spelade vi monopol och fifa! Jag och Selina var skitbra på fifa! :)

Nu ska jag sova, är lite smånervös för imorgon, ska ju börja praktisera på polisen! Det ska bli sååå kul! Hoppas jag får en bra inblick i polisyrket och att man får vara aktiv!

Godnatt på er! (Föresten så ska det vara bra väder hela veckan, sol och runt 10 grader!)

Lunch på stan

Jag och Andreas tog oss en liten promenad till stan där det var superdött! Åhlens var ändå öppet så vi gick in där och kikade lite. Johanna tipsade mig igår om att läsa Stig Larssons böcker så jag köpte den första i triologin "Millenium" som var "Män som hatar kvinnor". Jag har sett filmen på bio men boken är ju alltid hundra gånger bättre en filmen! Sen köpte vi en kokbok med bara massa olika goda sallader! När vi hade handlat en salladsbok blev vi sjukt sugna på just en sallad så vi tog en varsin sallad på Fontana!

Söndag

Hej! Igår umgicks jag och Andreas med Johanna och Jimmy. Det var mycket trevligt! Vi började med att äta god mat på China (andra dagen i rad för mig, vilket påpekades av de som jobbade där :) sen handlade vi med oss godis hem. Vi kikade på Robinsson och spelade monopol! Jag förlorade, som vanligt!

Den här söndagen är en sådan dag jag skulle kunna hoppa över! Jag vill göra hur mycket som helst men orkar inte röra ett finger! Jag har myror i brallan men gör inget åt det! Men försöka träna ska vi i alla fall göra! Sen tänkte vi laga någon god mat och bara mysa hela dagen!

Glass i stora lass!

Det blev en pecannöt- och blåbärsglass! Mums! Första glassen i år!


Solat hela förmiddagen

Hej! Jag har tillbringat hela förmiddagen ute i solen! Helt otroligt att uteplatsen var ledig när jag kom ut idag! Jag blev alldeles till mig och satte mig på en stol mot vägen i bara linne och njöt! Jag hade även med mig "I Form" och "Äkta vara" som jag satt och läste och det var helt underbart! Det kändes som en varm sommardag i juli där mot väggen!

Nu har Andreas kommit hem och vi har precis ätit en sen lunch. Det blev avokado- och tonfisksallad! Mumms! Nu ska vi gå till Sibylla och sätta oss i solen med varsin glass!

Härligt

Jag älskar lediga dagar! Klockan är bara tjugo över tio och jag har redan ätit frukost och varit ute på en joggingrunda på 45 minuter! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen tänkte jag försöka hitta en torr fläck i gräset ute och sätta mig och läsa!


Godmorgon vårväder

Hej på er! SMHI har lovat strålande sol och runt 12 grader varmt idag, och det ser ut att stämma! I sånna här lägen skulle jag göra allt för att bo i ett hus! Jag vill bara ut, ut och ut! Vår uteplats är konstant upptagen av den äldre generationen som bor här! (Jag blir tokig) Det är ju inte så varmt och torrt i backen än så man kan ta med sig en filt ut och sätta sig. Så jag får hitta på något annat. Tänkte ta en joggingrunda nu på morgonkvisten i alla fall. Hoppas ni får en bra dag, och njut av det fina vårvädret!



Middag på China

Hej! Nu måste jag skynda mig! Är lite sen till middagen på China med fotbollstjejerna! Vi få som var kvar i IFK Ludvika damer ska äta en "avslutningsmiddag"! Det ska bli jättetrevligt! Inatt får jag en gäst! Selina ska sova hos mig! Andreas ska sova borta med laget och Magnus (Selinas pojkvän) är i Stockholm. Så de kom vi på en den ypperliga iden :)

Nej nu måste jag springa! Ha en bra kväll!

Nu ska mina naglar bli fina!

Nu har jag precis kommit hem från stan! Under tiden vi gick runt och kollade kom jag på hur mycket som helst som jag behöver! Bland annat en vårjacka! Jag höll ju för sjutton på att svettas ihjäl i min jacka, inte dunjackan utan en jacka som jag trodde var lite vårjacka. Men den var på tok för varm! Och det är ändå bara april!

Jag köpte lite grejer till naglarna på Lindex. Så nu ska de bli fina! Jag köpte förstärkningsnaglack och sen några färger. Sen köpte jag ett par solglasögon, mycket snygga! Jag var även in på Hemköp och Willys och handlade massor av frukt, godis och juice!

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa!


Promenad runt Knutsbo

Har precis gått en 1 1/2 timmes lång promenad med Selina i det härliga vädret! Jag hade bara på mig en underställströja och en fleecetröja och jag blev supervarm! Det var helt underbart!

Nu har jag precis ätit lunch, blodpudding och keso! Ska hoppa in i duschen och sen åka ner på stan och möta upp Selina igen! Jag måste in på Åhlens o köpa mig ett nagelack!


Godmorgon!

Godmorgon på er! Jag har sovit helt underbart inatt! Jag älskar att sova :) Fast jag gillar inte att ligga kvar när solen lyser! Då måste jag upp! Så nu sitter jag uppe och funderar på att göra mig en frukost.. Havregrynsgröt med hallon kanske..

Idag tänkte jag ta en långpromenad! Om solen håller i sig, men det gör den nog. Men enligt SMHI ska det vara mulet under dagen. Så kanske måste ut på direkten för att få sällskap av solen. Men tänkte vänta till sömntutan Selina vaknar och dra med henne!

Big Mac, en hamburgare?

Jag ligger nerbäddad i soffan och läser Äkta vara av Mats-Eric Nilsson och den är såå intressant! Jag blir helt slukad! Jag läste nyss om hamburgare.. Brukar ni äta Big Mac på McDonald'`s? Ja, det är klart! Det gör väl alla! Men hur många vet vad de egentligen stoppar i sig? Du får i dig av bara såsen, 29 ingredienser med bland annat xantangummi, gummi arabicum, mono- och diglycerider av fettsyror och aromämne. Cheddarosten är inte ens ost! Den består bland annat av ostarom, natriumcitrat, natrium,- kalium- eller kalciumndifosfater, natrium-, kalium- eller kalciumpolyfosfater, sorbinsyra och färgämne! Och sen på tal om brödet! Ja det var den goda Big Mac-burgaren...

Boken är värd att läsa!

Gråa bacon?

Jag hade precis kokat klart makaroner och broccoli när jag skulle steka på baconen. Men jag upptäckte att de var gråa, väldigt gråa (fult gråa!) och centimetertjocka! Vad har jag köpt för bacon?? Blä! De åkte direkt i soptunnan och nu står jag och steker på ett nytt paket. Jag som redan skulle ätit för att inte få håll på träningen. Men det vill tydligen de här jäkla baconen att jag ska få!

Jobbat klart!

Hej på er! Såklart när jag ska jobba kan inte solen krypa fram! Men det har iaf varit varmt och skönt ute. Det har gått bra att jobba idag och tiden gick hysat fort. Jag läste 80 sidor i min nya bok "Äkta vara"! Så det är bra :)

Nu ligger jag och vilar i soffan. Ska faktiskt provträna med Smedjebackens damer ikväll! Det är en sen träning så ska se till att ha lagat mat innan! Wish me good luck!
Pusshej

Iskall

Nu har jag precis kommit hem från fotbollen. Smedjebacken vann med 1-0! Det var ritkigt skönt till en början när solen var framme men när den gick ner blev det iskallt! Trots mina långkalsonger, fleecejacka, dunjacka och uggs så blev jag en isbit! Nu ligger jag nedburrad i en filt och kollar på Grey's! Jag har precis ätit en skål med A-fil med kiwi och banan i och äggröra! En mycket god kvällsmat :)

Nu ska jag se vidare på Grey's sen hoppa i säng. Jag ska faktiskt jobba imorgon! 7-15!

Träning på gymmet

Hej! Tänk vad bra humör man är på när solen lyser! Jag blir iaf på jättebra humör (fast dock arg över att jag inte kommit ut idag mer än att gå från bilen och tillbaka!). Jag åkte och hämtade upp Andreas efter jobbet så tog vi en sväng på gymmet. Jag var trött och seg i benen men det gick ändå :) Vägen från bilen till gymmet och tvärt om var helt underbar! Torr och bar asfalt och skinande sol, helt underbart! Vi ångrade att vi valde gymmet istället för en joggingrunda ute! Men Andreas har fått en spruta på rumpan (stackarn!) för han har ont i höften så han kan inte springa ändå. Men när han kan det (om några dagar) så blir det löpning för fulla muggar ute i det strålande vädret!!

Nu väntar jag på att Jenka ska komma och hämta mig så ska vi och Selina kolla på Östansbo - Smedjebacken, damer på Lorensberga! På tal om fotboll... Igår kom beskedet att vårt damlag (IFK Ludvika) ska lägga ner. Vi har inte folk så det räcker. Så otroligt tråkigt! Nu måste man försöka komma på något alternativ som blir bra och passar mig. Jag tror jag har kommit på ett men jag vet inte...!

Onsdag

Hej på er!
Ännu en härlig vårdag! Men jag har tyvärr inte kommit ut än! Jag har städat som en galning och nu tänkte jag plugga lite. Någon nytta måste jag väl få gjort när jag bara går hemma.

Jag åt nyss en super god smoothie till frukost! Jag hade i avokado, hallon, blåbär, banan, linfrön och A-fil! Mums!

RSS 2.0