Militärfångst

Hallå!

Jag vaknade imorse vid åtta och kunde inte somna om. Var jättetrött igår så somnade direkt efter Spanien-Portugal. Jag knöt på springsskorna och gick ut en vända och sprang. Och det är inte varje dag man blir fångad i en militärklunga! De tog upp hela gångvägen och jag tänkte att jag skulle ta mig förbi. Ja, det var ju lättare sagt än gjort. Jag fick springa sicksack mellan dem, hamnade ute i rosenbuskarna och fick arga blickar på mig. Haha.

Nu ska jag hoppa in i duschen sen ta mig in till stan. Idag när det inte är lika bra väder behöver jag inte få dåligt samvete av att gå i affärer, så ska passa på att handla allt jag behöver. Vilket är massor..

Ikväll ska jag köra Bodypump sen möta Johanna för ett glas vin på Snaps!

Hade bra!

2010-06-29

Godmorgon!

Vilket härligt sommarväder vi har! Jag matchade verkligen min semester med de rätta veckorna :) Jag har precis kommit hem från en löparvända runt Kungsholmen och ätit en god grötfrukost. Nu ska jag gå utanför porten där de står och säljer jordgubbar och köpa med mig 2 (!) liter upp. Jag ska möta Sofia vid tolv så ska vi åka till Långholmarna och sola och bada (okej kanske inte bada..), då ska jag ha med mig jordgubbar, melon och en god sallad! Vilken härlig dag! Hejhej!


Utsikten från min löparvända! Helt underbart.

Midsommarhelgen!

Hej på er!

Nu sitter jag på tåget på väg hem mot Stockholm efter en toppenhelg i vår sommarstuga i Furudal! Pål och Jonathan hämtade mig på Rättviks station i fredagsförmiddag så började vi med en glass i Rättvik och fick se och höra lite äkta Dalamidsommarstämmning. Hemma i stugan hade mamma börjat med maten och jag var så uttråkad efter mina fyra timmar på tåget så jag hoppade slut på mina krafter på studsmattan med mina småsyskon. Sen åt vi god midsommarmat och gjorde jordgubbstårta till efterrätt! Sen spelade vi badminton och åkte ner till sjön och badade och spelade mer badminton. En jättebra midsommarafton!

Lite bilder från fredagen:

Lite av maten!

Vi gjorde jordgubbstårta!

Titta så bra resultatet blev! :)

Det blev inte bara jordgubbstårta utan jordgubbar till allt...


I lördags kom mamma på att de måste betala sina räkningar och jag har ju alltid med mig datorn med mobilt bredband, men det var ingen teckning någonstans i stugan så vi åkte in till Furudal där vi fick teckning och betalade räkningar (haha!) och handlade lite. Sen fick vi för oss att träna, så vi sprang en vända och gjorde cirkelträning på gården. Jag måste säga att jag har fortfarande träningsvärk.. Ibland tar egen träning bättre. Iallafall när man är tävlingslysten.. Mot kvällningen åkte vi ner till sjön och badade och tvättade oss. Vi har ju inget vatten i stugan så man får duscha i sjön. Så ren och fin man blev.. :)

Lite bilder från lördagen:

Jonathan var redo för stranden!

Mamma skulle visa mig lite yogastrech..

Jag tyckte jag var riktigt bra..

Sen skulle jag visa henne lite häftiga hopp. Hahah!

Krille ville inte vara med och tönta sig med oss utan han ville fiska istället. Och se så bra det gick!

Igår var det midsommarfirande på hög nivå. Familjen Sörhäll kom till oss så gick vi till Gammelstans fäbodar och hade picknick medan midsommarstångan höjdes och det dansades små grodorna.. Sen grillade vi, badade, solade och hade trevligt innan de åkte hem och jag följde med till Säter för att ta tåget till Stockholm idag. Mamma och tre av mina syskon stannade kvar i stugan och blir kvar ett tag till. Jag kanske åker dit en gång till på semestern. Det är så skönt att vara där! Men jag kan ju bli lite rastlös också..

Lite bilder från söndagen:

Familjen Söthäll kom på söndagen och vi grillade god mat!

Mm va gott!


Söta Linnéa vid Gammelstan!

Midsommarstången höjs


Tilde, Linnéa och Carro spelar badminton!

Gården

Det badades massor!

Pål och Jonathan hovar


Alla flyr Stockholm

Godmorgon! Första dagen på semestern och jag har redan varit vaken i två timmar.. Inte okej. Sitter på ett proppfullt tåg på väg mot Rättvik där mamma ska hämta upp mig. Ska fira midsommar i sommarstugan i Furudal. Var man inte vaken innan man klev på det här tåget så kan jag säga att man är vaken nu! Det är kaos. Folk stressar, har panik, rammlar, krockar i gångarna, skriker, skrattar, bråkar, har hundar om är stora som björnar och varje människa har minst två stora väskor med sig. Ja det är kaos. Bara 3,5 timmars resa kvar..

Igår firade jag min semester med att bli upphämtad på jobbet, åka till Fåfängan som var det mest underbaraste ställe jag varit på och slog ut en filt på klipporna, åt glass och njöt av utsikten och solnedgången som la sig över Stockholm. En underbar kväll och perfekt start på semestern.


Cafét har underbar utsikt! Vi tog vår filt och satte oss på klipporna istället.

Nu ska jag öppna min nötpåse och sätta på högsta volym på ipoden så jag slipper höra detta kaos!
Ha en bra midsommar alla! Det ska jag ha :)


Dagen före semester!

Hej!

Nu sitter jag nyduschad och kollar på Coyote ugly (riktigt bra film!), har precis dammsugit och tagit reda på tvätten sen igår. Efter jobbet idag gick jag och sex kollegor till en uteservering och tog en öl och åt mat, vi ville göra något ihop innan alla går på semester, inkl. jag IMORGON! Jag går på tre veckors semester imorgon, ska bli så underbart!

I måndags var jag på bio och ute och åt middag, såg Prince of Persia, den var riktigt bra och igår var Johanna här och hade tisdagsmys med mig.

Imorse var jag uppe strax efter halv sex och tog en promenad innan jobbet. Det var redan då riktigt varmt ute. Härligt! Det ser ut som jag kommer få toppenväder på min semester också! Kan inte bli bättre!

Nu ska jag hoppa i säng. Har mycket att göra på jobbet nu innan semestern så måste vara pigg inför det sista rycket imorgon (är långdag också..), sen ska jag försöka komma upp i tid så det blir en morgonpromenad innan jobbet också!

Godnatt!

Johanna och mormorhelg är slut

Hej!

Nu sitter jag utmattad i soffan och har precis duschat och ätit en omelett. Nu har mormor åkt hem efter en toppenhelg här i Stockholm! Igår hade vi ju bord på Grill klockan nio och vilken mat! Vi beställde in en grilltallrik med biff, lamm, kyckling, kryddkorvar och karré med pommes och tre olika såser och annat tillbehör. Vi åt så vi höll på att spricka. Det var riktigt gott och riktigt trevligt!

Även idag sov vi länge, gick upp och åt frukost och tog en promenad in till stan. Solen värmde och det var så mysigt att gå i stan. Det var faktiskt länge sen jag gjorde det. Så det var bra att mormor kom så jag får njuta lite av staden. Vi shoppade en del, jag fick en jättefin kjol från American Apple och en tunika från Vero Moda av mormor. Så gulligt av henne! Sen shoppade vi lite åt henne också innan vi blev hungriga och åt lunch på Vapiano i Gamla Stan. Vi avslutade dagen med en fika på Kofi och sen slappade vi i soffan innan jag följde med henne till stationen. När jag släppt av henne tog jag en löparvända runt Djurgården som tog lite mer än en timme. Väl behövligt efter en extremt onyttig helg :)

Tack mormor för helgen! Jag har haft det jätteroligt!

Nu ska jag äta lite jordgubbar och kolla på tv innan det blir sängen. Har faktiskt ingen söndagsångest idag. Vet ni varför!? Jo, för om fyra dagar går jag på tre veckors semester!!! :D


Mormor och jag på Grill!

Kolla maten! Vi åt för ett helt sällskap!


Johanna och mormorhelg!

Hej hopp!

Igår efter jobbet åkte jag in till centralen och mötte upp mormor som kom med tåget. Vi åkte hem till mig och gjorde oss iordning innan vi gick till en bar i mitt lägenhetshus och tog oss varsitt glas vin. Sen gick vi vidare till en tapasresturang på st eriksplan. Vi beställde in 6 rätter och en flaska rött vin och avslutade med en chokladefterrätt. Det var riktigt gott och vi hade en jättetrevlig och rolig kväll!

Idag sov vi ut till halv tio, gjorde oss iordning och gick in till stan. Vi slog upp picknickfilten, åt lunch och träffade Carro och Kim som också är i Stockholm över helgen. Vi hade vår picknick på Djurgården och såg kortegen därifrån. Victoria var så otroligt vacker där de kom i vagnen!

Nu sitter vi i min soffa med fötterna på bordet och vilar innan vi ska ut ikväll. Vi har bokat bord klockan nio på Grill på Drottninggatan. Det ska bli riktigt gott!

Hade bra! Hejhej!

Igår på tapasresturangen

Den otroligt goda maten vi beställde in!

Fina mormor!

Mormor på en brygga på Strandvägen där vi njöt en stund innan vi gick till Djurgården.

Jag, mormor och Kim på filten!

Det syns väldigt dåligt men här kommer Victoria och Daniel med häst och vagn.

2010-06-13

Godmorgon! Shit vad jag har sovit dåligt inatt! Först när jag lägger mig storstädar grannarna ovanför mig och drar igång dammsugaren kl ett (!), sen var det sånt jäkla liv utanför. Jag undrade nästan om de har öppnat en nattklubb i huset.. Sen ringer Tessan och Mathilda vid tre.. Sen upp nu vid åtta och tvätta. Segt! Men upp kom jag och har nu fått i första tvätten och ska göra lite gröt. Ska ut och springa snart. Vädret ser perfekt ut för en löptur utomhus! Sen blir det mys hela dagen!

Jag hade en jättetrevlig kväll igår! Middag. Biljard. Drinkar. Bowling. Många förluster... :)

Ha en bra söndag!


Nattstädning

Vem sjutton drar igång en storstädning en lördagnatt kl ett?? Antagligen de ovanför mig. De flyttar möbler, dammsuger och har sig. Morr...

Jag har för övrigt haft en toppenkväll!

Kizz på Café Opera

Godmorgon!

Igår var en jättebra kväll! Började kvällen med Johanna och Hanna hemma hos mig. Tidsoptimisten själv stod i underkläder, nyduschad och inte alls klar när de kom. Men tur att man är snabb :) Vi åkte in väldigt tidigt till stan eftersom Kizz skulle komma till Café Opera. Men vi kunde aldrig gissa att det skulle vara sån kö och såå mycket folk! Vi fick ställa oss i den millånga kön till listan som vi stod på, men vi fick gå före i kön så kom in efter fem minuter, så det var schysst :) Väl där inne festade vi i VIP-avdelningen och fick träffa Kizz-medlemmarna. Sen åkte vi vidare till Anglais en sväng sen gick vi till Humlegården innan jag tog en taxi hem. Det var en riktigt lyckad kväll!


Kön var lång in. Vi kom dock när det var mörkt och kön hade minskat en aning, men är man bra så är man och får gå före i kön :)

Johannas klack gick sönder så vi försökte laga den med tuggummi :D

Tummen upp för kvällen!

Hanna och Johanna




Jonas!


Kizz på väg in..




Femkamp på Gröna Lund

Hej! Nu har jag precis kommit hem. Efter jobbet (eller fick gå några timmar tidigare, vi stänger ju egentligen sju idag och vi som skulle iväg gick vid fem) åkte jag och min kollega Hojje till Gröna Lund och mötte upp flera kollegor från andra kontor och mäklare från Svensk fastighetsförmedling. Vi började med en öl och svetsade ihop lagen med taktik. Sen körde vi alla grenar (jag var skitkass..!) sen åkte jag och två till Tilt. Det var såå häftigt! Efter det hade vi bokat bord inne på en supermysig resturang/pub som hade lite inslag av irländsk musik och stil. Vi fick först oxfilé, strimlad potatis med kryddsmör och rödvinsås sen glass, grädde och jordgubbar till efterrätt. Det var riktigt gott och nu är jag proppmätt! Efter maten kunde vi inte sitta stilla längre så till musiken blev det lite dans (typ styrdans.. haha) innan Hojje skjutsade hem mig och Helene. Är ju en dag imorgon också. Men det har varit en jättetrevligt kväll!

Nu ska jag sova! Godnatt.


Det var många som hade personaträff idag!

Jag, Helene och Hojje!

Jag åkte tilt..Stolt..!

Vad händer!?

Vad hände på Grey's idag? Det här avsnittet var ju helt galet! (Okej jag är en riktigt serienörd). Jag har kollat på helspänn och gråtit floder. Normalt. Nej.


Nionde juni

Hej!

Nu sitter jag i soffan och samlar kraft innan jag ska göra ett städryck. Jag var så seg idag på jobbet. Tror jag gäspade en gång i minuten och ögonen höll på att ploppa ur! Men piggnade till lite efter kaffet vid stängning så när jag kom hem knöt jag på springskorna och gick ut och sprang en vända runt Kungsholmen på 45 minuter. Jag sprang 40 minuter igår inne på gymmet och vilken skillnad det är! Jag älskar att springa utomhus!

När jag var på väg hem från jobbet så ringde chefen mig. Han frågade om jag ville med på ett event imorgon kväll. Några Handelsbankenkontor ska ha avslutning med en märklarfirma som vi sammarbetar med på Gröna Lund med femkamp, middag och lite alkohol. Vi är tre från mitt kontor som ska dit och det ska bli jättetrevligt! Mamma ska också till Gröna Lund med sina nior (hon är lärare) imorgonkväll så träffar förhoppningsvis henne en sväng också :)

Nu ska jag diska och äta en mandarin! Hejhej!

Bilden från en kväll på Hell's Kitchen!


100608

Hej! Nu har Johanna precis gått hem, vi hade inte träffats på över två veckor så vi hade massor att prata om :) Efter jobbet idag åkte jag till gymmet och tränade innan jag träffade Johanna på Coffehouse (som stängde nio så vi gick hem till mig efter det).

Idag kom skatteåterbäringen, tjoho! Fast det gjorde inte så mycket skillnad för mig eftersom de åkte rakt in på Asienkontot. Men Asien snart kommer vi!

Nu kollar jag på Cougar Town och ska snart hoppa i säng, har blivit riktigt dålig på att lägga mig i tid. Men har så mycket att göra hela tiden så har inte tid att sova. (Lite överdrift i det hela).

Godnatt!

Underbar söndag!

Hej!

Idag har jag legat och solat hela förmiddagen, solen var verkligen stekhet och det var klarblå himmel! Men vid tolvtiden slog det om och blev kolsvart och började åska och spöregna i en timme ungefär. Sen kom solen tillbaka efter det :) Jag åkte hem till Stockholm vid tvåtiden och träffade Sofia. Vi satte oss i Vasaparken och njöt (tills ett band som spelade i parken började spela hårdrocksmusik, haha!) med lite vin och melon.

Nu är jag precis hemkommen från en jättetrevlig kvällsfika och kvällspromenad.. :)

Godnatt!

Fina Sofia!

Sofia hade med sig jättegulliga picknickglas :)

Säterdalen och grillning hos Sörhäll

Hej! Idag har det varit en väldigt bra och härlig sommardag! Jag började dagen med en löparvända runt Lerviken, sen hem och äta grötfrukost med frukt i och äggröra (världens största frukost. Vart typ dömätt!) och på med sommarkläderna och ner i Säterdalen. Jag, mamma, Pål, Linnéa och Jonathan var nere i Säterdalen några timmar, jag och mamma låg och läste och solade medan de andra kollade på djur och åkte rutschebana.

Sen åkte vi till affären och handlade grillgrejer och åkte hem till Sörhäll och grillade. Årets första grillning och det var såå gott! Vi grillade kött, grönsaksspett och majskolvar. Till efterrätt hade Helene gjort rabarberpaj med vaniljsås.

Nu har jag gått en kvällspromenad med Electra och sitter nu med mamma i soffan och kollar på Ladder 49. Imorgon åker jag hem till Stockholm igen.


Linnéa plockade fina blommor i Säterdalen!

Så skönt att ligga och läsa och sola samtidigt!

Mamma skär Halloumi.

Vi grillade grönsaksspett, majskolvar och kött!

Det var Pål som fick sköta grillningen.

Carros examen!

Hej!

Idag var jag ledig från jobbet för att Carro som är min barndomsvän äntligen tog sin sjuksköterskeexamen! Dagen började med lite avslutning i Faluns kyrka och sen åkte vi hem till Carro i Borlänge för smörgåstårta, fika och presentutdelning. Jag hade köpt blommor och ett par örhängen från SNÖ. Och Carro började gråta (jag med..) när hon läste mitt kort jag gav henne, sötnos! <3

När vi kom hem från Borlänge gick jag och mamma ut och sprang en timme och nu har hela familjen slagit sig ner i soffan och ätit fruktsallad och kollar US Marshals. Imorgon ska vi till Säterdalen sen grilla med familjen Sörhäll (Carros familj).


Sjuksköterskan! (Eller kanske Carola.. Fångad av en stormvind..)

Jag och Carro <3

Min familj och min "reservfamilj" :)

Peter ville också vara med på bild!!

Pål och Elin :)

Det var lite bilder från dagen!

Vårrruset!

Hallådär!

Nu har jag precis hoppat i säng efter en hektisk dag! Efter jobbet idag var det vårruset! Jag och Mimmi på jobbet böt om till träningskläder efter vi slutat och åkte mot Stockholms universitet där vårruset skulle hålla till. Vi hämtade våra t-shirtar som det stod Handelsbanken på och lämnade våra grejer. Vi mötte upp två till kollegor och njöt av det fina vädret medans vi väntade på uppvärmningen som hölls av Friskis och Svettis. Sen sprang vi de 5 kilometrana på en hyfsat bra tid och det kändes bra efter att jag varit sjuk. När vi kom i mål fick vi en stor picknickpåse med massor av godheter. Vi slog ner oss på en filt i kvällssolen och drack lite vin, åt picknick och pratade tills solen gick ner. Då blev det kallt och vi tog oss hem. En jättemysig och trevlig eftermiddag/kväll! Nu har jag sprungit runt och packat för min resa mot Dalarna imorgon och gjort matlåda till imorgon. Borde nog sova nu! Godnatt :)



1 juni!


Vilken underbar dag! Jag har varit ute och gått i 2,5 timme eftter jobbet! Vädret lockar ju så sjuk mycket. Man kan bara inte sitta inne eller ställa sig på ett löparband inne på ett svettigt gym. Jag får solabstinens! Jag gick först själv en vända runt gamla stan sen mötte jag upp Sofia. Vi gick längs Kungsholmen vid vattnet. Det var sjukt fint och helt underbart!

Nu kollar jag på Cougar Town och har precis ätit omelett och melon. Ska snart hoppa i säng, blev en sen kväll igår (kunde inte somna!) så tänkte ta igen lite idag. Imorgon måste jag ju vara pigg, då är det Vårruset! :D

RSS 2.0