Skavsår, aj!


Jag var ute på promenad med Selina istället för stepen idag. Tycker det är så sällan vi träffas så varför inte kombinera lite motion med trevligt sällskap :) Men titta vad äckligt!! Jag sa efter tio minuter ungefär att jag fått sånt jäkla skavsår. Men när vi väl hade tagit oss ut på en promenad så ville jag inte vända. Så jag pinade mig hela vägen. Jag sa till och med att det kändes som det blödde, så ont gjorde det. Och titta hur det såg ut när jag tog av mig strumpan! Aj!

Ner på stan

Nu har jag legat i soffan med en filt i några timmar och läst om bakgrunden till kriminella beteenden.. Har även skrivit klart frågorna till seminariet på torsdag (tror jag, är mycket osäker på om det ens är rätt!). Så det känns som jag iaf har gjort lite nytta idag! Nu ska jag möta upp Andreas så ska jag först följa med honom till komvux och se om han kan bli inskriven sen ska vi ner till stan och handla lite till Delvin! Vi tänkte köpa en sovplats, en filt, lite godis, någon leksak och mat- och vattenskål :) Kuuuuul! Sen ska jag till biblioteket och slutligen till posten och hämta ut ett paket.. Weey!


Godmorgon!

Hej! Igår när jag skulle sova skulle jag gå in och kolla på resterande böcker jag var tvungen att beställa till kursen. Då såg jag med min förvåning att min första bok som jag håller på att ta mig igenom inte riktigt var rätt. På sidan stod det att det skulle vara 480 sidor men min bok är på över 600.. Så jag insåg att jag hade fel bok. Vilken idiot! Så jag kunde ju inte sova självklart, jag hade lite utav ren panik.. Men har precis pratat med läraren och han sa att jag bara har den nya upplagan från 2009 och de andra läser en från 2003, så han sa att jag bara skulle vara glad att jag har den! Så nu har jag inte panik längre :) Bara att jag måste läsa 200 sidor mer än de andra, haha! Nu har jag precis gjort en ny beställning (med mitt presentkort från banken :) och jag hoppas det iaf blev rätt :)

Nu ska jag äta lite frukost sen skriva klart på mina frågor till seminariet på torsdag, måste även läsa i boken så jag hinner läsa alla 600 sidor innan fredag!

Ha en bra dag!

Tillökning till familjen!

Jag och Andreas har äntligen bestämt oss för en liten vovvsing! En finsk lapphund som vi ska hämta på onsdag i Uppsala! Jag är såå glad :) Det är så spännande! Vi hade först planerat skaffa innan sommaren men det kom upp lite förhinder under sommaren och nu har det kommit upp en perfekt möjlighet igen. Eftersom jag pluggar har jag all tid i världen till att ta han om vår lilla bebis när han är valp! Han ska förresten heta Delvin :) Det blir som en liten tillökning i familjen :)


Fredag!

Hallå! Uppe med tuppen! Ställde klockan på åtta idag så jag ska hinna med allt som ska hinnas med idag :) Jag har precis ätit frukost och ska smälta den lite innan jag cyklar till gymmet. Idag blir det intervalllöpning. Sen måste jag hem och plugga gärnet i några timmar innan jag ska till stan och ha en affärspresentation med Frida vid halv fem. Efter det åker jag och Andreas till Säter och sover över till imorgon.

Den här veckan har gått så himla fort. Jag trodde det skulle bli en pest och pina att vara arbetslös och jag trodde dagarna skulle gå i slowmotion men det har rullat på riktigt bra. Har inte ens haft tid till att städa, haha! Då är det illa :)

Hade bra!

Snacka om pluggdag!

Hej!

Jag är ju för tillfället arbetslös men jag har aldrig känt mig så här upptagen förut! Haha. Så det är väl tur det iaf :) Idag har jag legat i sängen från 9-17 med datorn, tusen lösblad, fet bok på 600 sidor och anteckningsblock. Jag har med andra ord pluggat. Jag kan ju lugnt tala om att nivån har höjts en aning från gymnasieplugg till högskoleplugg. Jag ska läsa ut första boken på 600 sidor till på måndag (!) sen har jag en engelsk artikel på 11 sidor som jag ska läsa, svara på frågor till och göra en inlämningsuppgift på till på torsdag och på torsdag är det seminarie. Sen är det föreläsningar hit och dit, ja ni fattar! Men jag hoppas jag går genom den här tuffa tiden och övergången ibörjan och håller ut! För bakom allt det dryga så är det faktiskt rätt intressant!

Imorgon ska jag ha ännu en pluggdag i sängen men jag ska försöka ta mig ut och gå till banken också. Sen på kvällen blir det Borlänge. Hade så bra! Godnatt!

Måndag

Hej! Nu ligger jag dömätt i soffan efter att slukat en kebabtallrik! När Andreas har vardagsmatch brukar vi aldrig orka göra mat så det brukar bli lite köpmat :) Det blev 2-2 mot Brage idag. Men det var bra tyckte jag för Brage var bra och det hade lika gärna kunna varit en förlust.

Idag har jag varit och fikat på Engel med Hanna i några timmar, sen mötte jag upp Isabel för vi skulle gå till arbetsförmedlingen. Men inte vart vi något klokare för det.. De typ hånade oss för våra frågor och trodde vi var födda i farstun.. Vi kanske är det iof :p Men jag tänker inte gå med i AMS för jag tänker verkligen inte ta ett jobb i Lappland eller något liknande.. Aldrig.

Hade bra, godnatt!

En aktiv men slö dag

Hej! Söndagsångest? Nja, inte för att jag ska upp jobba eller gå till skolan iaf.. Utan för att jag ska gå till arbetsförmedlingen och känna mig otroligt arbetslös! Jag trodde aldrig jag skulle gå dit.. Men jag är så illa tvungen. Blä! Fast jag hoppas min bok jag beställde förra veckan kommer imorgon så jag kan börja plugga lite, har faktiskt föreläsning på tisdag (!) :) Det ska bli kul faktiskt, kriminologi är något jag är riktigt intresserad av så jag hoppas kursen är bra! 

Idag har det varit en riktigt slödag! En riktigt söndag :) Fast jag har även tränat tre pass. Kännde verkligen för det idag. Imorse var jag ute på löparbanan och sprang 2 km på tid, sen har jag tränat två pass i tennishallen, bodystep och bodypump! Det var riktigt mycket folk för att vara en söndag, så det var kul! Sen ökade jag i lite vikt på en övning på pumpen och det är alltid lika kul :)

Nu ska jag mysa med Andreas sen hoppa i säng! Hade bra.

Lördag

Hallå! Nu läser ni en arbetslös tjejs blogg. Haha vad hemskt det låter! Jag har inte varit arbetslös sen jag var femton år! Jag har visserligen gått i skolan samtidigt, men alltid haft ett jobb. Igår var sista dagen på banken och det var lite sorgligt :/ På morgonmötet hade de köpt fika och blommor sen fick jag ett presentkort på Adlibris på 500 (!) kr till studiemedel nu när jag ska plugga kriminologi! De är ju bara för goa! 

Igår somnade jag vid nio, så rolig var jag på min och Andreas myskväll! Haha! Dötrött var jag. Men pigg imorse, så jag har varit vaken ett tag. Ska snart till gymmet och springa lite, tänkte egentligen springa på löparbanan men killarna har träning och jag tänker inte springa runt där när de tränar, haha :)

Ha en bra dag!

Sista arbetsdagen imorgon!

Hallå! Förlåt för dålig uppdatering, men jag har haft mycket att göra och mycket i tankarna. Särskilt förlåt till Helene som tar det så hårt, haha! Jag är mycket stressad nu känner jag. Jag gör min sista arbetsdag imorgon på banken och är efter klockan fyra imorgon arbetslös! Hur ska det här gå!? Jag ska visserligen läsa en kurs (valde bort juridiken så ska bara läsa kriminologi) men den är i tio veckor och på halvfart så studiebidrag och lån blir inte mycket att hurra för.

Men inte deppar jag ihop för det inte :) Jag får leta nya möjligheter och titta framåt! Ser fram emot helgen i alla fall :)

Hade bra!

Barnvakt!

Hallå! Här är det full fart! Uppe med tuppen var vi idag också, jag som ville sova ut! Men halv åtta ville de inte ligga stilla längre :) Så det var bara att gå upp och göra frukost. Diskmaskinen går på högvarv här :) Har precis ätit lunch och varit ute i parken och lekt :)

Igår var vi ner till piren en sväng och kollade men det var inte så speciellt roligt så vi tog en promenad hem ganska direkt, fast vi stannade och gungade lite och handlade mat på willys. Det är så roligt att göra något med dem, de får mig att skratta hela tiden :)

Nu ligger leker de Spider-man med Andreas :) De har sett alla tre Spider-man filmerna igår och idag så nu är det högintressant :)




Grattis älskling!

Idag fyller min älskling år, 24 år! :) Jag var uppe tidigt och gjorde iordning frukost på sängen till honom. Han blev jätteglad! Sen fick han en jättefin tröja som jag köpte igår!

Nu ska Andreas följa med mig till löparbanan vid Hillängen så ska han ta tid på mig när jag springer 2 km. Uh, va trygt det känns att gå ut nu och träna! Sen ska jag åka dirket till sporthallen och simma! Sen kommer syskonen och mamma! Och Andreas föräldrar så blir det födelsedagsfika!

Ha en bra dag!

Såå glad blev han :)

Cassano blev också glad när han fick lite grädde!

Så fin blev Andreas i sin nya tröja :)

Fredagskväll med en guldfisk i centrum

Hej! Nu har jag precis kommit hem efter att ha hämtat Andreas i Östansbo på en lagfest. Jag har varit hemma hos Johanna och myst med mat, godis och fruktsallad :) Vi firade också Selina som fyller 20! :) Vi har köpt en guldfisk åt henne!! Hon blev jätteglad :) Det är en present jag har planerat sen i vintras att hon skulle få så det var ju tur att hon blev glad :) Arthur heter han, haha!

Imorgon kommer ju mina småsyskon Elin, Tilde, Linnéa och Jonathan + Electra (en hund) som ska vara hos mig och Andreas till söndagkväll. Vi ska ha det så mysigt! :)
Selina beundrar sin nya livskamrat Arthur :)

Sen skulle Arthur fraktas hem också. Vi höll på att skratta ihjäl oss i bilen hem, det var så sjukt roligt, vattnet bara skvälpte omring och Selina blev dyngsur i knät :)

Bio ikväll

Innan jag började jobba på banken tänkte jag att det kan väl inte vara stressigt på en bank, det kommer ju bli peace of cake mot donken, men det kan det visst! Idag var det tokmycket folk hela dagen (speciellt innan stängning) så jag är helt slut nu. Att stressa som en tok samtidigt som man måste vara skärpt och inte tappa fokus på allt räknande osv att allt blir rätt tar på krafterna. Men allt stämmde och så vid stängningen så det var ju bra :)
 
Som jag skrev igår skulle jag ju till simhallen och simma för ett intyg till polishögskolan idag, men det var ju för sjutton stängt!! Jag som hade planerat allt så bra. Nu måste jag hitta någon annan dag som passar och just nu har jag ingen dag som jag ser att det ska passa. Nästa vecka kanske, men då ska jag ju skicka in ansökan.. Så får klämma in det i helgen kanske.

Ikväll ska jag och Andreas på bio. Vi ska se Sommar med Göran :) Det ska bli kul, den verkar superrolig! Så ska köpa en stor godispåse till filmen och gotta mig med.


Läggdags

Hallå! Nu ligger jag utmattad i sängen och kollar på Sverige-Finalnd. Har varit på dubbelpass i tennishallen idag så mina ben är = spagetti. När jag kom hem hade Andreas varit jätteduktig och städat och lagat god mat! Halloumiost med ägg och sallad till.

Imorse var jag så sjukt trött att jag inte kom igång alls på hela dagen kändes det som. Mina ögonlock var så otroligt tunga när jag kom till jobbet så jag tänkte hur sjutton den här dagen skulle sluta, med tanke på att jag måste vara så skärpt hela tiden. Men det gick finfint :)

Nu håller jag för fullt på att förbereda min ansökan till polishögskolan, som jag får börja skicka in på lördag. Imorgon ska jag till simhallen och simma och få ett simintyg.

Nu ska jag se klart på fotbollen sen sova! Godnatt!

Tisdag 11/8

Hallå! Nu är jag hemma efter en hektisk dag. Jobb mellan 8,15-16,00 sen en sväng på gymmet och sen handling. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen börja med käk. Idag blir det moussaka! Det var länge sen.
 
När jag kom ut ur affären hade någon kopplat en hund vid cykelstället där jag hade min cykeln. Det var en pytteliten kinesisk nakenhund som max var 3dm lång och kan inte vägt mer än ett mjölpaket. Han skakade som en tok (undra om stackarn frös?!) och bara skällade och skällde! Att en så liten hund kan låta så mycket, haha!

På jobbet idag slog det mig att jag skulle gå in på polishögskolans hemsida och läsa lite, jag har ju hela tiden trott att första ansökningsdagen var den 15 september men det var tydligen den sista! Hade jag inte sett det och anmält mig för sent hade jag blivit tokig! Såg även att det var lite saker som måste fixas innan ansökan ska lämnas in, bland annat måste jag fixa ett simintyg, så tänkte gå till simhallen och fixa det på torsdag. Idag på gymmet tränade jag löpning på 2 km. Sprang på 9,10 min och maxtiden är 10 min. Måste träna ner mig till 8,5 min tänkte jag. Har ju inte tränat löpning nånting alls i sommar så nu måste jag igång!

Det var det värsta!

Jag stressade väl iväg till träningen idag, kom dit 5 min innan det började och fick tränga in mig eftersom jag vill stå längst fram så man ser sig själv i spegeln och jag kännde på uppvärmningslåten att det kändes riktigt bra! Men längre än så kom vi inte! Efter första uppvärmningslåten small det till och det blev bäcksvart! Jäklar! Jag såg inte ens min egen hand framför mig. Så vi stod väl där ett ett tag men strömmen kom aldrig tillbaka så det var väl bara att åka hem igen. Så den motion jag fick idag var väl att springa fram och tillbaka till bilen i spöregnet!


Hemma efter en helg i Stockholm

Hej! Hoppas ni haft en bra helg i solen och värmen! Vi hade det toppen i Stockholm. Det var superväder, jag var på shoppinghumör (trots min tunna plombok) och jag shoppade! :) Vi åkte ner till Stockholm efter Andreas match i Borlänge i fredags så vi var inte framme förens vid halv tolv tiden. Så det var dirket i säng sen upp tidigt. Vi åt frukost på ett café i Gröndal och tog sedan tunnebanan in till stan och shoppade loss. Jag handlade 

- skinnjacka
- 2 tröjor
- klänning
- skor
- klocka
- sjal
- socker/saltkar
- salladsskålar
- skärp

tror det var allt :) Sen åt vi lunch och tog bussen till skansen. Det var supermysigt! Vi gick runt och kollade på djuren och bara mös i det härliga sommarvädret. En perfekt dag!! Vi avslutade kvällen med middag ute med Andreas bror och kompis, vi bestökte även några krogar, skillnad från Ludvika :)

På söndagen åkte vi in till stan en sväng på förmiddagen för att avsluta shoppingen. Sen mötte vi upp Andreas bror med två kompisar och åt lunch på en vietnamnesisk resturang i Solna, supergott! Sen gick vi till Råsunda där vi såg Djurgården-Hammarby! Innan matchen stod vi och skulle se tågen (hammarby och djurgården) komma och marchera in till arenan. Det tänkte väl jag skulle bli bara ett vanligt tåg som går och tjoar och ropar så jag ställde mig vid ett staket och lutade mig samtidigt som jag såg Djurgårdsfansen komma (det bara kryllade av dem). Sen hör jag Johan (Andreas bror) ropa på mig att jag måste akta mig och så ser jag alla börja springa bortåt. Sen vänder jag mig och och ser Djurgårdsfansen attackera mot mig (inte bara mot mig men mot mitt håll och mot det staketet jag stod mot) typ som i en krigsfilm när ett krig starat. De bara skriker och börjar kasta saker och bara mejar ner staket och hoppar över och är helt hysteriska för att de ska slåss! Jag vart fan skiträdd, haha! Där står lilla jag mitt i allt! Men poliserna kom riktigt fort och stoppade dem! Jag vart helt paff! Sen kom ju Hammarbyfansen och gjorde samma sak, fast de var fler och var värre! Men då stod vi uppe i trapphuset till arenan och kollade ner. De var riktigt hemskt att se, största delen av de 100-tals illegala suportrarna var ungdomar som bara var ute efter att slåss. De kastade stenar, flaskor och pinnar, de sparkade på polishästarna och var rentutavsagt helt idiotiska! De hade ingen respekt alls för poliserna. Man såg hur en polishjälm flög och en häst rammla. Johan sa att så här är det varje match (derby framförallt). Det är helt sjukt!!

Innan allt detta ståhej så stod jag och bara beundrarde poliserna. Haha. Jag beundrade alla olika slags polisbilar och bussar som fanns, hur de organiserade sig och hur de agerade. Jag hade kunnat stått där och kollat istället för att se matchen, haha :)

Nej nu ska jag springa iväg till träningen, hade bra!


<3 Vi hade en jättemysig dag på skansen!

Jättecoola djur som sprang lösa bland allt folk!

En riktigt cool apa! Han var den enda som såg ut så så jag gissade på att han var en boss :)

Krokodiler! Uh!!

Det var supervarmt!

Vi åt en god lunch på stan! Jag tog en Hälsotallrik, vilket jag tycker var ett bra val. Borde finnas här, det var supergott!

Det blev massor av shopping!

Stockholm

Nu ska jag åka med till Borlänge och kolla på Andreas match och efter den åker vi till Stockholm över helgen. Toppen!! :)






Haaaaa en bra helg! :)


Torsdag 6/8

Har precis kommit in från balkongen, har setat och läst lite i solen. Guuu så skönt! Det var längesen jag fick lite sol på mig så jag tyckte nästan att det kändes som hundra grader varmt ute :)

Jag såg inte fram emot dagen imorse när jag vaknade, måndagar och torsdagar är långdagar så det kändes segt att kliva upp ur sängen. Men det har faktiskt gått riktigt bra idag. Dagen började med att jag träffade Ida, som jag inte sett sen studenten, typ (!), så vi tjålade på ett tag, sen lunchade jag med Andreas på BK´s (salladerna där är ju superfräscha!). Sen jobbade jag på ett tag men sen var det dags för eftermiddagsfika, så jag och Jessica på jobbet gick till BK´s och satte oss i solen med varsin glass. Toppen!

Nu tänkte jag börja med maten så den är klar när Andreas kommer hem från träningen. (Jag har varit dålig på det på sista tiden). Har blivit lite lat sen jag började jobba, haha. Jag kommer ihåg hur jag gnällde på Andreas varje eftermiddag när han ville ta en tupplur innan träningen, jag tyckte han var så tråkig och jag ville hitta på något skoj för jag var superpigg. Men han var för trött. Trökmåns tyckte jag. Men det är faktiskt sant. Fast man inte har världens stressigaste jobb så blir man faktiskt slut, och ta en tupplur när man kommer hem sitter inte fel :)


Jobb jobb jobb

Hej! Nu ligger jag i soffan och slöar efter en god middag, kycklingsallad a´la Johanna! Mycket god :) Sen till efterrätt blev det lite godis, som alla andra dagar de senaste dagarna :)

Det känns som jag inte gör annat än att jobba nu. Veckorna går så segt medan helgerna går så fort. Är det så här det ska vara nu?! Det känns ju inte allt för kul. Nej usch vad jag är nere nu känner jag. Har iaf skickat in en jobbansökan som personlig assistent till hösten. Sen söker de jobb på Handelsbanken i Stockholm som jag antagligen ska söka. Fast det blir nog inte mer än att bara söka.

Nu ska jag forsätta smälla i mig all choklad!
Hadebra!

Frukost ute i solen

Hej! Hoppas er helg varit bra! Min har varit jättebra! I fredags åkte vi till Säter och blev kvar där till igår. Vi myste med tacos och film sen på lördagen var vi ute och plockade blåbär i skogen och var till Borlänge en sväng. Igårkväll när vi kom hem åkte jag och Andreas ner till piren med cyklarna och hade en jättemysig picknick! Först var vädret lite sådär men sen sprack det upp och blev superfint!

Idag sov vi ut riktigt rejält, och det var jätteskönt! Vid tio gick vi upp och gjorde iordning en brakfrukost och gick ner till vår fina uteplats och åt frukost i solen. Jättemysigt!

I eftermiddag har Andreas match så innan det ska jag ut och gå en sväng sen kolla på den, hoppas vädret håller i sig, för det är så härligt att kolla på fotboll när det är bra väder!

Jag ute i skogen och plockar blåbär :) Pål plockade över 50 liter (!) igår så vi fick med oss några liter hem, perfekt :)

Mamma gjorde en jättegod blåbärspaj! Sen lekte Christoffer med döden när han sprutade vatten på alla, så Pål och Andreas tänkte slänga ner honom i en tunna med vatten :)

Vi tog en spontan, supermysig picknick vid piren :)

Frukost ute!

RSS 2.0