Fem timmar kvar tills avresa

Hej! Jag borde ha varit i säng för länge sen. För om fyra timmar ringer klockan och vi ska åka till Öland! Det ska bli såå skönt. En vecka semester i sol (förhoppningsvis) med älsklingen och vänner! Har iaf precis kommit hem från Ludvikafesten. Det var hyfsat ,vi kollade på Drängarna (Andreas var supernöjd) och lite på Ebba Gold. Innan stan var vi (Jag, Andreas, Michelle, André och Micke) hemma här och kollade på fotbollen. Fan Sverige! Vilken match! På vägen hem blev det lite nattmat på donken. Det går alltid i :) Sen när vi kom hem kom vi på att vi ska vara borta en vecka och vi ville inte att cyklarna skulle stå framme, så vi började krångla ner dem i källaren. Äntligen i säng iaf. Känns ju bra att bilen går om fem timmar..

Nu måste jag sova. Kommer nog inte blogga på hela veckan. Har nog inte tillgång till någon dator. Men hade bra! Puss Johanna




Fredag!

Hej! Nu när det är sommar och fint väder blir det inte så mycket tid vid datorn.. Igår låg jag ute hela dagen! Varvade med att sitta i min solstol (fick träsmak efter ett tag) och ligga på filt vilket var underbart! Jag kom jättelångt i andra boken av Stig Larson och den är hur bra som helst! Men jag är inte riktigt en sån som kan läsa flera hundra sidor i sträck fast jag tycker den är jättebra.. Typiskt. Så den är nog klarläst om någon vecka :)

Sen var jag ut på Ludvikafesten igår en sväng. Det var trevligt och mycket folk (!) Fast det var ju bara torsdag idag så det kommer nog bli mer folk ute idag. Nu ska jag städa lite sen packa min väska till Öland imorgon och sen ska jag ut i solen och försöka bättre på brännan!

Ha en bra dag!

En dag med vänner

Hej! Nu ligger jag proppmätt i sängen med en snarkande Andreas brevid. Vi har nyss varit och fikat (jag åt tacotallrik) på Engel med André och Michelle. Det blev en spontanfika efter LFK´s match, vilken de vann med 3-0 mot Smedjebacken så humöret var på topp!

Idag har jag, Mathilda, Terese, Isabel, Sandra och Hanna legat på en filt i parken och myst i solen hela dagen. Jag har fått en jättesnygg bränna av mitt linne :) Sen mötte jag upp Selina för en fika klockan tre och sen har jag tränat step innan fotbollen. Det var lite roligt när jag kom in tredje gången på Engel idag, Hej... igen... igen... Ja det är tredje gången idag!


Mys i parken

En härlig dag

Hej! Hoppas er dag varit bra! Min har varit jättebra! Jag har tur att jag har kompisar som också har semester nu så jag inte behöver gå heela semestern själv! Idag mötte jag upp Terese så cyklade vi till Skuthamn och la oss och solade en sväng. Men båda blev genast rastlösa så vi bestämde oss för att ta en cykeltur :) Så vi trampade upp till Lyviksberget och satte oss i en hammock inne på Rusta och vilade efter vår hårde cyeltur. Jag åt också upp mina smörgåsar där. Haha. Sen handlade jag jordgubbar så cyklade vi hem.

Sen vilade jag lite innan jag åkte på träning, idag var det attack, det roligaste tycker jag! Det är konstigt vad man skapar för relation till den träning man för stunden håller på med. Varje gång jag går in i lokalen ställer jag mina saker på exakt samma ställe, jag ställer mig själv på exakt samma ställe varje gång och om någon annan har tagit "min" plats och jag måste stå någon annan stans så blir jag helt snurrig och jag kan inte riktigt konsentrera mig . Konstigt men sant. Men idag stod jag längs fram på min vanliga plats och det gick skitbra!

Nu har vi precis ätit jordgubbar med glass och kollar på Sverige - Serbien, U21.

Måndag 22/6

Hallå! Haft en bra dag i solen? Jag satt ute lite imorse men jag tyckte antingen det var för varmt, när solen var framme eller för kallt, när solen var i moln. Så jag gick in. Kräsen. Har egentligen inte gjort något speciellt idag. Tränat har jag iaf gjort. Step och pump, drygt! När jag kom hem hade Andreas gjort tacopaj som vi åt på balkongen i solnedgången och den var jättegod!

Igår duschade vi Cassano! Vi trodde att det skulle bli vår livs svåraste uppgift och gjorde oss beredda på allt, men det gick jättebra! Han nästan gillade det :) Han blev lite chockad först men sen låg han på rygg och njöt samtidigt som jag shampoonerade in honom. Vi har då världens goaste katt!


Söndag 21/6

Hej! Då var det söndag igen. Om en vecka befinner jag mig på Öland med Andreas, Jimmy och Johanna! Det ska bli superkul och skönt! Igår var jag och Andreas bjudna på mat hos André och Michelle. Det bjöds på kyckling fylld med mozarellaost och ungspotatis till. Jättegott! Vi spelade spel och hade jättetrevligt tills vi gick hem vid 4-tiden.

Ikväll ska jag och Andreas bjuda Jimmy och Johanna på mat så jag ska börja förbereda lite nu. Hade bra!

Lördag

Hej! Hade ni en bra midsommarafton igår? Min var jättebra. Var först hos Krisitn och grillade, hade trevligt med klassen och spelade kort. Sen åkte vi tjejer vidare till killarna som var hos en som heter Jonas där vi stannade resten av kvällen. Men det blev en rätt så tidig kväll, vilket är ganska skönt. Nu har vi precis kommit hem från Andreas mormor och morfar i Grängesberg där vi har varit och ätit lite mat och jordgubbstårta.

Nu ska jag göra mig iordning, vi ska snart till André och Michelle och grilla. Hade bra!








Midsommarafton

Glad midsommar på er! Inte för att det känns som midsommar när man kollar ut, fast befinner man sig i Sverige under midsommar så är man ganska van. Ska snart skjutsa Andreas till några lagkompisar, de ska såklart kolla på fotboll! Ikväll ska vi först grilla med klassen hos Kristin sen får vi se vad som händer. Vädret tillåter inte dirket att vara ute. Men kul kommer det bli!

Nu ska jag blåsa håret och dra på mig lite kläder! Ha en bra midsommar!


Hemma från Borlänge

Hej! Nu har jag precis proppat i mig varma mackor med ost och salami. Gott! Håller också på att tinar upp.. Är lite utav en isbit sen matchen. LFK vann mot Dalkurd med 0-2. Det var en mycket bra match! Innan matchen shoppade jag lite i Borlänge. Handlade lite kläder till jobbet (byxor, kjol och en blus) sen en bikini. Jättenöjd med allt!

Midsommar imorgon då.. I regn.. Som vanligt.. Men det kommer bli kul ändå :) Godnatt!

Torsdag

Hallå! Nu ligger jag nyduschad i soffan och ska snart göra mig iordning. Tänkte åka till Borlänge en sväng och handla lite, framför allt kläder tills jag börjar på banken om två veckor sen åker jag dirket och kollar på Dalkurd - LFK. Det ska bli kul att se!



The hangover

Idag var vi på bio. För första gången på länge. Och jag skrattade så jag höll på att ramla av stolen! Vi såg The hangover. En riktigt bra film. Den var sjukt rolig hela filmen igenom. Länge sen jag skrattade så mycket till en film! Före filmen var vi på Gourmet och åt mat. Jag och Johanna delade på en pizza med oxfilé. Mums! Jag har haft en jättetrevlig kväll!

Nu ska jag börja läsa uppföljaren av "Män som hatar kvinnor" av Stig Larson, "Flickan som lekte med elden". Godnatt!


Onsdag 17/6

Hej! Ännu en dag med sol. Toppen! Jag gick ut och satte mig redan vid kvart i tio imorse. Jag har bara ett fåtal sidor kvar i "Män som hatar kvinnor" och den är så sjukt bra! Jag sitter och biter på naglarna och får rysningar trots att jag sett filmen och vet hur den slutar. Men jag blir helt uppslukad av författarens sätt att skriva och jag glömmer nästan bort att jag vet hur den slutar. Nu måste jag ner på Åhléns och köpa uppföljaren!

Nu måste jag duscha för jag luktar sol (!) sen städa lite. Det är grejer överallt och dammtussar blandat med katthår seglar förbi när man går. Inte så där speciellt mysigt. Sen ska jag och Andreas möta upp Jimmy och Johanna på stan för en bit mat sen ska vi på bio. Jag kommer inte ihåg vad den heter men det är en komedi iaf :)


Välkommen tillbaka sol!

Hej! Hur härligt var det inte att dra upp persiennera imorse och se en knallblå himmel! Det har jag saknat. Så nu ska jag göra mig lite frukost och sen ta med min solstol ner och sätta mig i solen. Kanske kan läsa ut min bok också.

Igår kom tjejerna hem. De har haft en jättebra vecka och att bara får läsa om den och kolla på bilder känns surt. Riktigt surt. Men jag är så glad för dem att de fick sig en riktigt toppenvecka :)

Nej ut i soooolen.

Måndag

Hej! Haft en bra dag? Jag är trött på det dåliga vädret. Jag börjar gå mig själv på nerverna känner jag.. Men imorgon tror jag det skulle bli bra väder! Då blir det att sitta mot väggen i min nya solstol hela dagen :)

Idag har jag kännt mig krasslig hela dagen. Förkyld och allmänt hängig. Var riktigt osäker om jag skulle träna eller inte, var ju dubbelpass idag och huvudet höll på att sprängas. Men jag åkte dit i alla fall och det har aldrig gått bättre! Jag kännde mig pigg och allt gick som en dans på rosor. Är det inte konstigt!? Att man kan må så dålig men sen bli att må så bra när man tränar!

Nu tittar jag på Ett herrans liv och har precis ätit en god kycklingsallad. Ska snart lägga mig och läsa lite. Nattinatt!

Slut på ägg!

Hej och godmorgon! När jag vaknade imorse tänkte jag på vilken god frukost jag skulle göra. (Älskar frukost). Men sen kom jag på, vi gjorde ju slut på alla ägg igår! Hu! Jag fick klara mig utan ägg till frukost.. För jag orkade inte gå att handla. Ser så kallt ut ute! Det blev fil med lite bär i istället. Gott det med. Men inte alls lika gott som ägg!

Nu tänkte jag ta tag i en av mina garderober som ser ut som ett bombnedslag. Det hänger kläder ner från hyllorna och längst in är det ihopknölade kläder som jag ens glömt bort att jag ägde. Ja, som sagt det behövs en helomvändning i min klädgarderob!

Slut på helgen

Hej! Hoppas ni har haft en bra helg, trots regnet! Gu, va det regnar! Känns som det snart inte kan regna mer. Det kan inte finnas så mycket mer regn. Sluta regna! Ge mig sol och en riktig sommar!

I helgen har jag varit i Säter. Igår var jag först till Borlänge och handlade ett par skitsygga tränignsbyxor och en jacka! Sen kollade jag på min lillasyster Elin som uppträdde på Cozmos med Scen och showskolan, hon var jätteduktig. Sen åkte vi och handlade på Ica Maxi. Och gissa hur länge vi var där.... Jo, i två timmar (!) Tror ni det blev lite handlat eller... Ja lite :) Men det är inte lätt att handla med en mamma som är handikappad (hoppar på kryckor) i ett stort supermarket där man typ kan gå vilse mellan alla hyllor! Men tillslut blev vi iaf klara och började rulla hemmåt. Och i rätta stunden (då jag bara hade ätit frukost och klockan var 18) bjöd grannarna oss på middag så det var bara att parkera bilen och gå och sätta sig vid ett färdigdukat bord och äta :) Sen kollade vi på Sällskapsresan och åt massa god plockmat! Myspys!

Idag har det varit kalas för mormor och morfar. Vi åt midsommar/jul/påskmat och glass, grädde, bananer och maränger till efterrätt. Det var supergott! Sen åkte vi hem och åkte dirket och tränade. Idag var det pump. Första gången jag körde det nya programmet och jag tyckte det var riktigt bra! Träningsvärk imorgon? Ja!

Har precis sett den nya serien Privileged, som jag tyckte var bra! En tjejig serie som är lätt att titta på. Perfekt för mig :) Nu väntar jag på en film som börjar klockan nio på femman.


Läggdags

Hej! Nu är jag och Andreas precis hemkommna från Jimmy och Johanna. Vad det regnar ute! Vi har haft en jättemysig och trevlig kväll. Började med att äta god mat , vilket var pizza för grabbarna och rödspätta med potatis och remouladsås till mig och johanna :) Sen gjorde vi bär med choklad över i ugn med turkisk yoghurt till till efterrätt. Jättegott! Sen spelade vi Da buzz, jag vann en gång (!) typ första gången i världshistorien, sen spelade vi ett eget spela som det bara krävdes papper, penna och ett klokt huvud till :)

Nu ska jag sova, ska upp 8 imorgon och åka och träna innan jag och Andreas åker till Borlänge och sen till Säter.
Godnatt!

Äntligen fredag?!

Äntligen fredag. Eller? Jag har haft fredag hela veckan så så mycket äntligen fredag är det egentligen inte. Fast Andreas är ju ledig med mig nu så det gör att det blir lite äntligen fredag :)

Som jag sa igår så ville jag ha en lite mer aktiv dag idag. Den har väl hitills inte varit så där jätteaktiv men jag har iaf kommit ur pyjamasen :) Kom nyss hem från stan. Har shoppat loss på Åhlensrean, 70% på alla smycken och hårsaker. Me like. Sen har jag fikat med mina blivande arbetskamrater på Handelsbanken. Nu känns det riktigt bra, längtar tills jag börjar :)

Ikväll ska vi träffa Jimmy, Johanna och kanske Selina. Blir god mat och förhoppningsvis någon god efterrätt, för det är ju det som är det bästa!

Ha en bra kväll!

Torsdagen

Idag har det varit en riktig slappdag! Det har varit ett stort diskberg, en obäddad säng och massor av tvätt som tittat på mig hela tiden och bara ropat på att få blivit fixat men jag har ignorerat det hela dagen. Vid fem böt jag om från pyjamas till träningskläder och åkte och tränade ett riktigt hårt pass! Sen åkte jag och Johanna direkt till Hillängen och hejade fram LFK till ännu en seger!

Imorgon tänkte jag att det ska bli en lite mer aktivare dag än idag.. Blir nog stan en sväng, sen fika med banken och träffa Jimmy och Johanna lite senare.

Nu är det sovdags. Godnatt!

Vilket skitväder!

Godmorgon! Vad tråkigt det är att vakna upp till detta skitväder! Jag som har köpt en solstol som jag tänkte tillbringa all min lediga tid i nu men det blir tydligen ingenting av det. Uh!

Nu har jag iaf precis gjort mig en smoothie och kollar på nyheterna. Tänkte ta mig ner på stan men Andreas har bilen och vädret lockar inte direkt att ta en promenad. Men jag har lite projekt som jag lär ta tag i här hemma som bland annat rensa i våra tre garderober som man inte ens kommer in i för det är grejer högt och lågt!

Ha en bra dag!

Nyfint på balkongen

Nu har jag och Andreas varit på bergslagsodlingarna och handlat blommor för nästan 1000kr!!! Blommor är dyrt, hej och hå! Vi handlade lite till balkongen och några blommor att ha inne. Nu är vi precis klara med att ha planterat till balkongen och det blev jättebra! :)



Tänkte också bara visa bild på något riktigt gott som jag lagade till lunch! Ungspannkaka utan vetemjöl men med grädde ist och med hallon, blåbär och jordgubbar till istället för sylt! Jättegott!

Frukost/lunchtips

Godmorgon! Igår fick jag långa en kokbok av mamma som jag hittade ett tiotal recept i som jag ska testa nu när jag måste laga lunch till mig själv varje dag. Idag gjorde jag omelettrulle med baconröra som går att äta till både frukost och lunch. Jag tog den till frukost idag för jag var så sugen att testa receptet!

Omelettrulle med baconröra, 2 pers
Baconröra
- 1/2 pkt bacon
- 1 msk finhackad lök
- 1/2 dl majonnäs
- 1/2 dl creme fraiche
- peppar och salt

Omelett
- 4 ägg
- 4 msk grädde (34 el. 36%)
- smör till stekningen


- Du börjar med att steka baconen till knaperstekta. Jag valde att steka med löken för jag tycker det blir godare än rå lök. När det är klart låter du det svalna på ett papper samtidigt som du rör ihop resten förutom äggen och grädden som ska röras ihop separat. Du häller i baconen och ev. löken i röran sen steker du på äggen och grädden som en vanlig omelett. Så saltar och pepprar du som du vill ha det. Sen är det bara att lägga upp omeletten på en tallrik sen hälla på röran och rulla ihop den. Supergott! Och supermättande!


Tidig kväll

Hej! Hoppas er dag varit bra. Jag har precis lagt mig i sängen för att läsa lite. Är fortfarande kvar i "Män som hatar kvinnor" (!) Var typ hundra år sedan jag började med den. Så den lär läsas ut, så jag kan börja på uppföljaren någon gång. Sen är jag faktiskt riktigt trött också! Var jätteseg på träningen. Kan vara för att det varit en hektisk helg och start på veckan :)

God natt!

Hemma från Säter

Hej! Igår och idag kollade jag på mina småsyskons skolavslutning och de var så söta så :) Christoffer har gått ut nian så idag fick han åka traktor sen åka till Stockholm och gå på Gröna Lund. Vilket jag också gjorde för tre år sen. Herregud.. Tre år sedan... Tiden går fort :)







Första dagen som icke student

Godmorgon. Jag ställde klockan på 08,30 imorse. Det sista jag vill bli nu är en tjej som sover till 12 på dagarna och äter frukost när det egentligen är lunch och inte får någonting gjort för man sovit bort hela dagen. Det absolut sista! Så nu har jag precis ätit frukost och ska på med träningskläderna och cykla (observera cykla!) ner till gymmet. Jag har ju en svullen fot (!) men svullnaden har gått ner en aning så jag tror jag kanske kan gå på crosstrainern iaf. Sen behöver jag ju inte gymma med foten :)

Nu sitter tjejerna på planet till Cypern.. Inte ett dugg avundsjuk.. Bara liiiiiiiite. Hoppas ni får det toppen!! :)


Känns tomt

Idag är det söndag. Det är den dagen som man brukar ha ångest över för att det är en ny vecka som väntar som innefattar antingen prov, redovisningar eller inlämningsuppgifter som ska vara klara. Men nu är det slut på det. Men jag känner fortfarande lite ångest och tomhet. Jag vet inte riktigt varför. Kanske för att jag inte har någon aning om vad jag ska göra. Börjar jobba vecka 28 till vecka 34. Och sen då? Och till dess? Kommer jag komma in på skola? Kommer jag få något jobb? Sen åker mina bästa tjejer till Ayia Napa inatt och ska leva livet medan jag är kvar här hemma i regnet av olika anledningar.. Det känns ju sisådär om man säger så..



Söndag 7/6

Hej! Idag sov jag länge, lite före halv elva vaknade jag! Rekord nästan :) Men har varit en ansträngande vecka, speciellt helg. Men helt underbar! Igår var jag, Andreas, Patrik och Glenn på Sverige - Danmark. Vilket blev en besvikelse. Sverige var verkligen kassa! Det var hur kul som helst att vara där men hade gärna sett en annan match..




Buuu...

Stämning var det!


Vi hade inte så jättebra platser. Långt upp, men man såg bra ändå!

Äta bör man annars dör man. Max, mums!

Någon som var lite trött på vägen hem.. (Förlåt älskling ;)


På väg mot Stockholm

Idag har jag varit på Hillängen och kollat på två av mina småsyskon, Tilde och Linnea, när de har tävlat i friidrott. Det är så duktiga!! Supersöta när de sprang :)

Nu är vi på väg till Stockholm. Ska ju kolla på Sverige - Danmark på Råsunda. Det ska bli så kul! Ett riktigt derby på nationaldagen :) Det kommer bli en riktig stämning!



STUDENTEN

Hej! Gårdagen var helt perfekt! Idag är det blandade känslor, det är sorgligt men också härligt. Nu är jag inte längre en student på gymnasiet utan nu tar jag ett steg in i vuxenlivet på riktigt. Jag hade en toppenkväll igår och det var sjukt roligt. Föresten så vill jag tacka alla för alla fina presenter jag fick igår! Jag blev superglad för allting. Jag fick bland annat en cykel, mobil, mixer, guld ring och armband, skålar, pengar och annat. Bara saker som jag behövde så det var helt perfekt!

 
















Lite bilder från hela dagen igår :)

För jag tar studenten

Hej! Idag har jag haft en stressig dag. Har yrat runt på stan och köpt det sista, varit i skolan och ritat på lakana, tränat, fixat lastbilen, satt upp björkris, blåst ballonger och lite till.. Det har varit så mycket att jag glömt tagit hand om mig själv. Så sitter nu nyduschad och med nymålade naglar i panik om att jag måste sova. Ska snart lägga mig.. Imorgon väntar det stora dagen! 05,30 ska vi vara på champangefrukosten, så tidigt blir det! Det ska bli sååååååå kul! För jag ska ta studenten, för jag ska ta studenten, för jag ska ta studenteeeeeeeeeeeeen. Fy fan va jag är bra!


Dan före dopparedan...

Eller rättare sagt dagen före studenten! Jag kan inte förstå det, att idag, är sista dagen jag tar mitt pick och pack och går till skolan. Vi har dock ingen skola men ska träffa alla klasskamrater och planera morgondagen och städa upp i klassrummet efter gårdagens ståhej. Lite sorgligt faktiskt. Jag kommer nog definitivt fälla en tår imorgon, det får blir vattenfast mascara!

Det jag känner är mest jobbigt är att jag är helt ovetande om vad jag ska göra till hösten. Vet inte om jag har något jobb och vet inte om jag kommer in på skola.. Bli en fattig hemmaboende? Nej nej.. Jag ska bli en framgångsrik student eller en rik arbetsmyra!

Nu ska jag hoppa in i dushen, städa lite sen försöka hinna ner på stan och handla lite ballonger och annat smått till imorgon. Ha en bra dag!


Säckgången avklarad

Hej! Det blev en tidig kväll för mig. Var svinkallt ute! Laddar inför fredagen :)

Den bästa klassen Eko06 vann såklart klasskampen så vi tog hem den eftertraktade bucklan! Mitt i allt tävlande så började det hagla. I juni. Det var kallt. Svinkallt. Men det gjorde inte oss sämre. Vi vann!








Säckgång

Godmorgon! Jag vaknade vid sju imorse och var superpigg! Men jag ska inte vara i skolan förens vid tolv så jag la mig och sov igen. Idag är det säckgång! Jag har aldrig sett en säckgång så jag är nybörjare. Det ända jag vet är att vi ska ha på oss en stor säck och gå genom stan, sen är det treafest :)

Det ser ut att kanske bli uppehåll på studenten i alla fall.. Fast ingen sol!

Tisdag

Hej! Vilken helomvänding när det gäller vädret! Igår solade jag hela dagen med Hanna, Sandra, Mathilda och Isabel och åt lunch på stan i det härliga vädret. Jag hade på mig shorts och tubtopplinne. Idag frös jag ihäl i jacka och långbyxor när jag var ute. Så typiskt när det är studentvecka nu och när vi ska vara ute så mycket!

Nu sitter jag och väntar på att få åka och träna. Ska först åka förbi Dollar och handla lite ballonger och serpentiner till den stora dagen!

Bilder från igår när klassen grillade hemma hos Kent:





Studentvecka

När jag vaknade imorse så var det första jag tänkte på, det är studentvecka! Den här veckan har man väntat på i hela sin skolgång och nu är den här.. Lite svårt att förstå, men helt underbart! Det är så mycket roligt som väntar framför oss nu. Men tyvärr så ska vädret inte vara det bästa, men det gör inget för vi kommer ha superkul ändå!

Nu ska jag till skolan, vi ska fika och kolla på bilder sen Öland och på en film som Micke i klassen har klippt ihop på oss! Ha en bra dag!


RSS 2.0