Ungstekt kotlett med sambal oelek
Jag tänkte bara dela med mig av världens godaste recept (från LCHF-kokbok)! Det är busenkelt att göra och passar perfekt som bjudmat men också som vardagsmat hemma.
Ungstekt kotlett (funkar även med fläskfilé) med sambal oelek
¤ 8 kotletter
¤ 2 dl creme fraiche
¤ 3 dl grädde (36%)
¤ 2 tsk sambal oelek
¤ 1 dl soja
¤ 1-2 pressade vitlöksklyftor
¤ 10-12 potatisar
¤ basilika
¤ oregano
¤ flingsalt
¤ smör
Lägg det råa köttet i en smord ungsform (med lite högre kanter). Vispa ihop ingredienserna och häll det över köttet. Koka potatisen i 5 minuter och skär den sedan i skivor och lägg på en smord ungsform. Krydda med basilika, oregano och flingsalt. Du kan även lägga lite smörklickar på potatisen. (Det tycker jag är godast!) Låt det vara i ugnen i 60-75 minuter. Gör gärna en grönsallad till.
Klart! :)
Ungstekt kotlett (funkar även med fläskfilé) med sambal oelek
¤ 8 kotletter
¤ 2 dl creme fraiche
¤ 3 dl grädde (36%)
¤ 2 tsk sambal oelek
¤ 1 dl soja
¤ 1-2 pressade vitlöksklyftor
¤ 10-12 potatisar
¤ basilika
¤ oregano
¤ flingsalt
¤ smör
Lägg det råa köttet i en smord ungsform (med lite högre kanter). Vispa ihop ingredienserna och häll det över köttet. Koka potatisen i 5 minuter och skär den sedan i skivor och lägg på en smord ungsform. Krydda med basilika, oregano och flingsalt. Du kan även lägga lite smörklickar på potatisen. (Det tycker jag är godast!) Låt det vara i ugnen i 60-75 minuter. Gör gärna en grönsallad till.
Klart! :)
Kommentarer
Trackback