Ungstekt kotlett med sambal oelek

Jag tänkte bara dela med mig av världens godaste recept (från LCHF-kokbok)! Det är busenkelt att göra och passar perfekt som bjudmat men också som vardagsmat hemma.

Ungstekt kotlett (funkar även med fläskfilé) med sambal oelek

¤ 8 kotletter
¤ 2 dl creme fraiche
¤ 3 dl grädde (36%)
¤ 2 tsk sambal oelek
¤ 1 dl soja
¤ 1-2 pressade vitlöksklyftor

¤ 10-12 potatisar
¤ basilika
¤ oregano
¤ flingsalt
¤ smör

Lägg det råa köttet i en smord ungsform (med lite högre kanter). Vispa ihop ingredienserna och häll det över köttet. Koka potatisen i 5 minuter och skär den sedan i skivor och lägg på en smord ungsform. Krydda med basilika, oregano och flingsalt. Du kan även lägga lite smörklickar på potatisen. (Det tycker jag är godast!) Låt det vara i ugnen i 60-75 minuter. Gör gärna en grönsallad till.

Klart! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0